Uitnodiging Activiteiten FNV Vakbondshuis Emmen

Uitnodiging Activiteiten FNV Vakbondshuis Emmen

17 mei 2016 - webredactie

Uitnodiging Activiteiten FNV Vakbondshuis Emmen

Geacht FNV-lid,

Hierbij tref je een eerste overzicht aan van themabijeenkomsten, workshops en andere activiteiten die georganiseerd worden op het Vakbondshuis FNV te Emmen.

Wil je graag één of meerdere activiteiten volgen, geef je dan snel op want vol is vol.
Je kunt je opgeven op het volgende mailadres: froucke.ykema@fnv.nl
Graag de volgende gegevens mailen:
Naam, adres, mailadres, telefoonnummer    Én    Welke workshop(pen) / activiteit(en) je wilt volgen
 
Mocht je je niet aan kunnen melden voor één van de activiteiten dan niet getreurd. We gaan hier gewoon mee door. Daarover word je ook geïnformeerd. En weet ook dat je bij ons terecht kunt op het spreekuur met vragen over werk, inkomen, sociale zekerheid, vragen bij ziekte etc. Of kom gewoon eens binnen voor een bak koffie op werkdagen (tussen 09:30-16:30 uur) of op het spreekuur.
Zie voor de mogelijkheden: www.fnv.nl

23 mei 2016         Grappen en grollen die werkgevers verzinnen om van werknemers af te komen. 19:30-22:00 uur  (inloop vanaf 19:00 uur)
Door FNV Bestuurder Johan Weijenberg.

Toelichting:
Sinds 1 juli 2015 is het ontslagrecht in Nederland volledig op de kop gegaan. De werkgevers gingen er van uit dat het vooral gemakkelijker en goedkoper zou worden mensen te ontslaan.
Maar is dat ook zo? Sinds vorig jaar zomer zien we dat het UWV steeds vaker een ontslagvergunning
weigert omdat de reden van de ontslagaanvraag niet deugt of omdat het dossier onvoldoende is onderbouwd.
Werkgevers proberen daarom zoveel mogelijk de route via het UWV te voorkomen door werknemers individueel via een vaststellingsovereenkomst een ‘mooie aanbieding’ te doen. Met deze route wordt de reden van het ontslag niet meer op juistheid door het UWV beoordeeld. In de praktijk zien we dat werknemers zich soms laten verleiden met mooie praatjes. Het is zaak als werknemer goed voorbereid te zijn!

Als u deze workshop hebt gevolgd dan weet u hoe u een ‘mooie aanbieding’ en vooral de valkuilen kunt herkennen, want inderdaad als een aanbieding te mooi is om waar te zijn, is dat meestal ook zo.
U kunt zich aanmelden voor de workshop door bijgaand opgaveformulier aan ons terug te sturen.
De workshop wordt gegeven door Johan Weijenberg, in het dagelijks leven FNV Metaal bestuurder in Drenthe, en is bestemd voor leden en kaderleden van FNV in de Gemeenten Emmen en Coevorden.

7 juni 2016         Workshop CV maken (loopbaan) toelichting: hoe zoek je werk en maak je een goede cv?  14:00-17:00 uur

7 en 22 juni 2016    Workshop Beter in gesprek met je werkgever (Ida Langendijk)  19:30-22:00 uur  (inloop vanaf 19:00 uur)        

Toelichting:  Beter in gesprek met je werkgever:
Heb je dat ook wel eens, dat je iets duidelijk wilt maken en dat het niet goed lukt? Je weet wat je wilt zeggen, het komt er alleen niet op die manier uit. Of dat je leidinggevende niet schijnt te begrijpen wat je nu eigenlijk precies bedoelt te zeggen? En jij hem/haar eigenlijk ook niet...!
Daarom organiseren wij een korte workshop gesprekstechnieken, waarin we je de beginselen van communicatie willen meegeven. Je krijgt theorie, zodat je gaat begrijpen hoe communicatie werkt.
We kijken naar unieke stijlen van communiceren en geven tips over jouw unieke stijl van communiceren.
En bovenal gaan we veel oefenen met een rasechte acteur. Het is een leuke en leerzame workshop.

14 juni 2016   Vakbondscafé ‘Sectorplan vierkant voor werk’   19:30-22:00 uur
Door FNV bestuurder Ina von Pickartz

Toelichting:
Welke kansen en opleidingsmogelijkheden biedt het ‘Sectorplan vierkant voor werk’ vanuit werk en
werkloosheid? Met elkaar van gedachten wisselen over waar de kansen liggen voor loopbaan en scholing.

18 juni, 2 en 16 juli    Training ‘Toe aan ander werk?’  (3 hele zaterdagen van 9:30-16:30 uur)  9:30-16:30 uur

Toelichting:
In deze training breng je in 4 of 6 dagdelen eerst je eigen kwaliteiten en vaardigheden in kaart en leer je sterke en zwakke punten benoemen. Daarna onderzoek je wat je eigenlijk met deze kwaliteiten en vaardigheden wilt en kunt doen. Welke betekenis heeft werk voor je, en wat is voor jou een juiste balans tussen werk en privé? Onder welke voorwaarden wil je werken? Vervolgens ga je onderzoeken welke functie of wat voor werk daarbij past. De training wordt afgesloten met een actieplan om je doel te bereiken.

Spreekuur FNV Emmen (Bukakkers 12 te Emmen)
Heb je vragen over werk, inkomen, sociale zekerheid of letselschade?   

Deel dit artikel

Geef een reactie op dit artikel

Jouw bericht