Grappen en Grollen workshop

Van 23 mei 2016 19:30 tot 23 mei 2016 22:00

Grappen en Grollen workshop

Workshop gegeven door FNV Bestuurder Johan Weijenberg. Inloop vanaf 19.00 uur in het vakbondshuis FNV Emmen, Bukakkers 12 te Emmen.

Sinds 1 juli 2015 is het ontslagrecht in Nederland volledig op de kop gegaan. De werkgevers gingen er van uit dat het vooral gemakkelijker en goedkoper zou worden mensen te ontslaan.
Maar is dat ook zo? Sinds vorig jaar zomer zien we dat het UWV steeds vaker een ontslagvergunning
weigert omdat de reden van de ontslagaanvraag niet deugt of omdat het dossier onvoldoende is onderbouwd.
Werkgevers proberen daarom zoveel mogelijk de route via het UWV te voorkomen door werknemers individueel via een vaststellingsovereenkomst een ‘mooie aanbieding’ te doen. Met deze route wordt de reden van het ontslag niet meer op juistheid door het UWV beoordeeld. In de praktijk zien we dat werknemers zich soms laten verleiden met mooie praatjes. Het is zaak als werknemer goed voorbereid te zijn!

Als u deze workshop hebt gevolgd dan weet u hoe u een ‘mooie aanbieding’ en vooral de valkuilen kunt herkennen, want inderdaad als een aanbieding te mooi is om waar te zijn, is dat meestal ook zo.


Je kunt je opgeven op het volgende mailadres: froucke.ykema@fnv.nl voor deze workshop.
Graag de volgende gegevens mailen:
Naam, adres, mailadres, telefoonnummer    én    welke workshop(pen) / activiteit(en) je wilt volgen

De workshop wordt gegeven door Johan Weijenberg, in het dagelijks leven FNV Metaal bestuurder in Drenthe, en is bestemd voor leden en kaderleden van FNV in de Gemeenten Emmen en Coevorden.

Deel deze Activiteit