Meldpunt Hart voor de Zorg

Meldpunt Hart voor de Zorg

11 mrt 2018 - Christ Koppelmans

Meldpunt Hart voor de Zorg

Meldpunt Hart voor de Zorg Eindhoven is gestart na een Kick-off bijeenkomst op 26 februari in het vakbondshuis in Eindhoven.

Een geslaagde avond, met een mooie opkomst en zeer betrokken mensen, zowel cliënten als zorgverleners.
Wim van der Hoorn, bestuurder van Zorg en Welzijn, heeft duidelijk uitgelegd wat er aan de hand is in de zorg en dan vooral in de huishoudelijke hulp en wat dat betekent voor werknemers en cliënten.
Daarna gaf Erica Stinissen van jurist Wevers uitleg over de manier waarop Wevers al in diverse gemeenten successen heeft behaald voor cliënten door bezwaar te maken tegen de beslissingen van de gemeente en vervolgens ook in beroep te gaan bij de rechter.

undefined

Dat kan ook voor mensen uit Eindhoven, daarvoor hoeven ze geen lid te zijn van de FNV en er zijn geen kosten aan verbonden. 
Volgens Erica heeft de rechter in alle gevallen waarbij dit speelde Wevers gelijk gegeven.
De wijze waarop Eindhoven de indicatie huishoudelijke hulp heeft georganiseerd mag wettelijk niet aldus Erica, vandaar dat bezwaar en beroep succesvol is.

Het Meldpunt is tot eind april iedere week geopend en wel op maandagmiddag en donderdagmiddag van 13.30 u tot 16.30 uur in het vakbondshuis aan de Dr. Cuyperslaan 47 te Eindhoven.

Openbaar vervoer: bus lijn 2 stopt voor de deur van het vakbondshuis.
Ook telefonisch is het meldpunt bereikbaar onder nummer 06-19931685

Deel dit artikel

Geef een reactie op dit artikel

Jouw bericht

1 reactie

Chris Gerritse schreef op 19-03-2018

Heb vandaag een uiterst plezierig en zinvol gesprek gehad met de heer Spekebrink van het FNV van het Meldpunt Hart voor de Zorg. Eindelijk een gewillig oor voor onze problemen met de Gemeente Eindhoven en hun onredelijke uitleg van de WMO. Hoop dat Bureau Wevers succes zal hebben met hun actie. In ieder geval hartelijk dank voor uw moeite!