Lokaal FNV wil sociaal beleid in partijprogramma’s

Lokaal FNV wil sociaal beleid in partijprogramma’s

11 mei 2017 - Ria Hillhorst

Lokaal FNV wil sociaal beleid in partijprogramma’s

In maart 2018 zijn er ook in onze regio gemeenteraadsverkiezingen. De werkgroep Sociaal Beleid is gestart met de voorbereidingen van de campagne vanuit Lokaal FNV. Zij heeft de politiek aangeschreven om inbreng te leveren op het voorgenomen sociaal beleid.

In de afgelopen jaren is er veel macht en geld van Den Haag naar de gemeenten gegaan. Zij zijn verantwoordelijk voor belangrijke zaken als de sociale werkvoorziening/Participatiewet, de zorg, maatvervoer en inkomensvoorziening. Lokaal FNV ziet het dan ook als haar belangrijkste taak om voor de belangen van haar leden op te komen op dit terrein, in gemeentelijke termen het ‘sociaal domein’. Denk daarbij ook aan de aanbestedingen van werk naar bedrijven, waar de gemeente over beslist. Daar zijn de belangen van werknemers in de zorg, vervoer en afval meer dan ooit de dupe van omdat alleen voor de laagste prijs wordt gekozen. 

Alle reden dus om alle politieke partijen in de gemeente Eindhoven te benaderen en te vragen naar de wijze van aanlevering van inbreng voor de verkiezingsprogramma’s. De meeste partijen schrijven hun programma in de zomer. De werkgroep Sociaal Beleid van Lokaal FNV zal in samenwerking met de sectoren van de bond de komende tijd haar belangrijkste punten formuleren en naar de politiek sturen. 

Via deze website houden wij u op de hoogte van deze en andere activiteiten in het kader van de verkiezingscampagne van FNV.

Deel dit artikel

Geef een reactie op dit artikel

Jouw bericht