Huldiging jubilaris Jos Felten uit Amersfoort op woensdag 12 April.

Huldiging jubilaris Jos Felten uit Amersfoort op woensdag 12 April.

09 mei 2017 - kfs

Huldiging jubilaris Jos Felten uit Amersfoort op woensdag 12 April.

Jos, kaderlid van de FNV was 50 jaar lang penningmeester van de afdeling in Amersfoort.
Hij volgde zijn vader op als penningmeester bij de plaatselijke afdeling van St. Eloy, metaalbewerkersgilde. Jos ging mee toen St. Eloy niet veel later opging  in NKV, Nederlands Katholiek Vakverbond.
Toen de NKV zich sterk ging maken met NVV, Nederlandse Verbond van Vakverenigingen, schakelde Jos moeiteloos over naar de nieuwe situatie. In 1977 gingen  de Nederlands Katholiek Vakverbond ( 15 vakbonden) samen met de Nederlands Verbond van Vakverenigingen op in FNV.

undefinedAls penningmeester van de Industriebond FNV verzorgde Jos met het bestuur van de afdeling jaarlijks de jubilarissenhuldiging van de leden. Hij ging op huisbezoek met een attentie bij jubilarissen die niet aanwezig konden zijn op de geplande jubilarissenhuldiging.
Na de fusie met o.a. de Dienstenbond FNV ontstond FNV Bondgenoten. Om dicht bij de leden te zijn werd de plaatselijke afdeling “Bondgenoten op Lokaal Eemland” genoemd.
Hier had Jos zijn laatste termijn uitgezeten voordat Bondgenoten op Lokaal Eemland overging naar de huidige FNV Lokaal Netwerk Eemland.

Jos kon een boek schrijven over de ontwikkelingen van de vakbond in de regio Eemland. Zijn ervaringen met veel oud collega’s  waren niet alleen talrijk maar ook bloemrijk. Als kaderlid van FNV was hij een boegbeeld voor velen. In het bijzonder danken wij Jenny, zijn echtgenote die naast de verzorging van hun kinderen en de huishouding, de aanspreekpunt was van de bond als Jos op zijn werk zat.

Zijn eerste baan als liftmonteur begon bij Wolter en Dros Verwarming. Daarna had Jos achttien jaar gewerkt bij energiebedrijf van Eijck in Gouda.
Zijn werkzame leven sloot hij af bij Hoogevest Amersfoort waar hij tien jaar lang als onderhoudsmonteur had gewerkt. En op 64 jarige leeftijd ging hij van zijn pensioen genieten.

Namens het bestuur van de FNV, bestuurder Lokaal Netwerken, en het bestuur van FNV Lokaal Eemland feliciteren wij Jos met zijn 50 jarige jubileum als kaderlid en bedanken hem en zijn echtgenote Jenny voor hun nimmer aflatende inzet voor de FNV en voor de belangenbehartiging van leden in de regio Eemland.

Deel dit artikel

Geef een reactie op dit artikel

Jouw bericht