Personeelsbijeenkomst Beweging 3.0

08 feb 2016 - T. Faber

Personeelsbijeenkomst Beweging 3.0

Bijeenkomst voor alle medewerkers van Beweging 3.0

Beweging 3.0, de Amersfoortse zorginstelling, is echt in beweging gekomen. De kaderleden van het FNV hebben vanaf de zomer tot in november vorig jaar een ronde over de afdelingen gemaakt om met zoveel mogelijk medewerkers te spreken over hun ervaringen met de reorganisatie van de afgelopen tijd. Aanleiding was de grote zorg bij ons over de ontwikkelingen in de zorg (landelijk speelde de campagne ‘Red de Zorg’, lokaal hebben we dat opgepakt).


We hebben met veel mensen gesproken, dat leverde veel reacties op. De situatie die we aantroffen was ernstig, de werkdruk was erg hoog, de zorgvuldigheid in het aanwijzen van de boventalligheid was onzorgvuldig, de onderlinge communicatie liet veel te wensen over. De medewerkers voelden zich niet veilig op hun werk, de kwaliteit van de zorgverlening was vaak onder de maat. Het ziekteverzuim is hoog, de roosters zaten vol met gaten.


Van al deze reacties van jullie hebben we een inventarisatie gemaakt, veilig geanonimiseerd. Samen met de Centrale Ondernemingsraad en de andere vakbonden zijn deze opmerkingen van jullie besproken met de bedrijfsleiding. Dat heeft al geleid tot een aantal aanpassing. Het blijkt dat het betrekken van de medewerkers helpt in het verbeteren van de organisatie van het werk.


We willen als kadergroep van het FNV deze activiteiten veilig en constructief voortzetten samen met alle instanties en medewerkers, die onze ervaringen delen.

Daarvoor organiseren we een bijeenkomst voor alle medewerkers van Beweging 3.0, ook voor niet leden van de vakbond. We vinden het belangrijk dat de medewerkers aan het woord komen.


Kom daarom naar onze bijeenkomst


Woensdag 16 maart 2016 De Amershof, Snouckaertlaan 11, 3811 MA Amersfoort.


Aanvang 19.30

Vriendelijke groeten

De kadergroep FNV voor de lokale Zorg Eemland.     

Deel dit artikel

Geef een reactie op dit artikel

Jouw bericht