Terugblik op een geslaagde actie. Kom ook 10 november #NaarDeDam!

Terugblik op een geslaagde actie. Kom ook 10 november #NaarDeDam!

05 nov 2018 - drentscheaa

Terugblik op een geslaagde actie. Kom ook 10 november #NaarDeDam!

Beste pensioenactievoerder, Beste geïnteresseerde.

Afgelopen woensdag deden wij met zo’n 800 FNV’ers een massale oproep om pensioenen voor iedereen mogelijk te maken, midden in het centrum van Utrecht.
 

Dankzij jouw steun hebben we een hele succesvolle actie gevoerd. Wat was het vol! In een rij van bijna een kilometer lang eisten wij gezamenlijk een baan mét pensioenopbouw. Want flexkrachten en ZZP’ers bouwen vaak geen of een slecht pensioen op. Daarmee besparen werkgevers 6 miljard per jaar aan premies, en dat is pensioenroof! 

Jo vaessen, voorzitter van het FNV-actiecomité, verklaarde tijdens de actie: ‘wij eisen dat er een eind komt aan de pensioenroof en dat de uitzendbureaus zich gaan inzetten voor pensioenopbouw voor flexkrachten. De rij van inschrijvers wordt opgeheven als de uitzendbureaus verklaren zich in te zetten voor een pensioen voor flexwerkers.’ Zowel Randstad als Start People hebben de verklaring van de actievoerders in ontvangst genomen, maar weigerden de steunverklaring te tekenen. U-Boss was zo onder de indruk dat het niet tot een gesprek is gekomen. Daarop bleef de rij gehandhaafd. Na dik 1,5 uur hebben we gezamenlijk besloten de rij op te heffen.

 undefined
BETEKENISVOLLE ACTIE
Kabinet ook in de aanval

In het hart van de onderhandelingen is de andere kant van de onderhandelingstafel één ding duidelijk gemaakt: de FNV bereid zich voor op een harde strijd als Koolmees niet over de brug komt voor onze drie eisen. Want iedereen moet op tijd kunnen stoppen met werken en dan kunnen rekenen op een fatsoenlijk inkomen! Wij bereiden ons voor op Plan B, en hebben afgesproken dat we bij een breuk zo snel mogelijk samen komen om de plannen definitief te maken.
 

De media hebben de nodige aandacht besteed aan onze actie. Vooral op Twitter werden zowel de actie als het kaderberaad goed opgepikt, bijvoorbeeld door journalist Martin Visser (Telegraaf) en Martine Wolzak (FD). Verder was NOS aanwezig bij het kaderberaad, schreef het FD een artikel over ons Plan B en besteedden zowel het AD als RTV Utrechtaandacht aan de actie.

Het kabinet reageerde in de pers met een eigen 'Plan B', voor een pensioenakkoord zonder vakbonden en werkgevers. Reden te meer om ons te gaan voorbereiden op een strijdbare herfst en een lange winter!

 
KOM 10 NOVEMBER #NAARDEDAM!
Ook voor de strijd om een goed pensioen

Aanstaande zaterdag, 10 november, gaan we met zijn allen naar de Dam voor een sociaal Nederland. Samen maken we een vuist voor een sociaal Nederland waar de mensen in plaats van de aandeelhouders centraal staan. Iedereen moet kunnen rekenen op een fatsoenlijk inkomen, een veilige werkomgeving, normale werkdruk, goede publieke voorzieningen en natuurlijk op tijd een goed pensioen! Daarvoor zijn andere politieke keuzes nodig: kiest dit kabinet voor een verlaging van de winstbelasting, of bijvoorbeeld voor het bevriezen van de pensioenleeftijd? Daarom willen we je oproepen om – in je actieshirt – naar de Dam te komen, en elk twee collega’s, vrienden of familieleden mee te nemen.
 

Nog niet aangemeld? Dat kun je hier doen >>

 

MOBILISEER MEE

Help je door ook je netwerk op te roepen om mee te doen? Een speciale pensioen-flyer voor 10 november vind je hier. Gebruik je Facebook en Twitter? Dan vragen we je ook daar de oproep te delen! Gebruik daarvoor onderstaande links:

         

 

Deel dit artikel

Geef een reactie op dit artikel

Jouw bericht