Terugblik actieberaad & oproep online campagne

Terugblik actieberaad & oproep online campagne

26 nov 2018 - drentsche aa

Terugblik actieberaad & oproep online campagne

TERUGBLIK ACTIEBERAAD & OPROEP ONLINE CAMPAGNE
#
Beste pensioenactievoerder, Beste geïntresseerde

Slechts enkele dagen na het klappen van het pensioenoverleg stonden wij samen met meer dan 1000 andere FNV'ers in een overvol vakbondshuis. Goed dat je er was! Een geweldige steun voor onze pensioen-onderhandelaars.

Het kabinet heeft ons na 14 maanden intensief onderhandelen afgescheept met voorstellen die volstrekt onvoldoende zijn. Met tijdelijke oplossingen en vage adviezen nemen wij geen genoegen. Daarom is er geen akkoord en zullen we, net als bij een CAO-conflict, de acties moeten gaan intensiveren en vergroten. In alle sectoren. De FNV gaat als één blok de strijd aan!

Bouw, politie, havens, vervoer en schoonmaak kondigden acties aan en creatieve suggesties vlogen in het rond. Daarvan gaan we zoveel mogelijk verwerken in een actieplan. De zaal sprak massaal steun uit om deze en de toekomstige acties te zullen gaan ondersteunen. Op naar de Provinciale Statenverkiezingen!

Ook in de media was een strijdbare FNV te zien. Onze bijeenkomst was op het NOS Journaal van 18 uur, en verschillende kranten schreven over onze bijeenkomst.  Bekijk hier ons eigen filmpje van de dag! 

undefined
#
DINSDAG 27 NOVEMBER DEBAT TWEEDE KAMER

Aanstaande dinsdag 27 november debatteert de Tweede Kamer over het klappen van de pensioenonderhandelingen. Natuurlijk is het van belang dat ook daar duidelijk is dat het onderwerp op de voet gevolgd wordt. Daarom geven we jou graag de mogelijkheid om bij het debat aanwezig te zijn.
 

Het debat begint om 16:45 uur en eindigt waarschijnlijk laat in de avond. Je kunt dus ook pas later aanschuiven. De Kamer zal rond etenstijd kort schorsen om Kamerleden in de gelegenheid te stellen te eten. Wij zorgen in die tijd voor een simpel broodje. LET OP: de reguliere gedragsregels zijn van toepassing in de Tweede Kamer. We voeren daar geen actie.  
 

Wil je erbij zijn? Je kunt je hier opgeven >>
Geef je hier op
DIT KUN JIJ DOEN
1. Word lid van de net gestarte  Facebookpagina en de daarbij horende Facebookgroep! Hier vind je de meest actuele informatie over de stand van zaken én over alle acties. Met toetreding tot deze groep verklaar je je actief in te gaan zetten voor onze beweging. 
2. Help mee aan het giga groot maken van deze Facebookgroep door iedereen in je netwerk uit te nodigen.
3. Organiseer een kantine/lokale bijeenkomst in overleg met je vakbondsbestuurder en collega's of kennissen. Doel: collega’s informeren over afbreken pensioen-onderhandelingen en acties bespreken. Wil je dat graag doen, maar weet je niet waar je moet beginnen? Vul dan dit formulier in.
4. Maak collega’s, vrienden en kennissen lid van de FNV. In deze strijd is alle steun broodnodig.
 

MEER LEZEN?
De Volkskrant: Vakbonden gaan actievoeren voor beter pensioen: ‘Rutte geeft geen zak om ons’
Trouw: FNV-leden willen ‘harde acties’ voor beter pensioenakkoord
AD: FNV kondigt flinke acties aan na mislukken pensioenoverleg
NU.nl: FNV kondigt acties aan na mislukt pensioenoverleg
Tot gauw!
Vriendelijke groet,
Campagneteam pensioenen
 
#
Over de FNV
Cao
Contact
Lidmaatschap
Voor Echte Banen
Website
Aanmelden nieuwsbrief
Actief voor de FNV
Facebook Youtube
J

Deel dit artikel

Geef een reactie op dit artikel

Jouw bericht