Succes voor Actiecomité ‘FNV De Trans’

Succes voor Actiecomité ‘FNV De Trans’

14 sep 2018 - drentsche aa

Succes voor Actiecomité ‘FNV De Trans’

Foto: RTV Drenthe Margriet Benak

Succes voor Actiecomité ‘FNV De Trans’

De maandenlange inspanningen van het actiecomité ‘FNV De Trans’ hebben geleid tot een groot succes! Directeur Ad Jacobs heeft naar het actiecomité en de vele betrokken medewerkers geluisterd. De externe vacaturestop is van de baan, de tijdrovende nieuwe werkprocessen zijn op de lange baan geschoven, er gaat gekeken worden naar de te lage beloning van de assistent-begeleiders en de heer Jacobs heeft toegezegd vanaf nu de cao na te leven.

 

‘Het actiecomité heeft keihard gewerkt,’ aldus Camara van der Spoel, bestuurder FNV Zorg & Welzijn: ‘Met hart en ziel hebben zij hun collega’s geïnformeerd, gemobiliseerd, naar hen geluisterd en hun verhalen opgehaald. Dit alles om de menselijke maat weer terug te krijgen in het werk bij De Trans. En met de geweldige resultaat tot gevolg.‘

De heer Jacobs heeft ook toegezegd met het actiecomité en FNV Zorg & Welzijn verder te willen praten over verdere verbeterpunten. Van der Spoel waarschuwt de directeur nog wel even: ‘De toezeggingen zijn er, nu nog de acties. Belofte maakt schuld. Het actiecomité zal niet schromen om wederom de alarmbel te luiden.’

In actie

Actiecomité ‘FNV De Trans’ kwam op donderdag 13 in actie voor het terugkeren van de menselijke maat in het werk bij de Drentse zorginstelling De Trans. Het actiecomité, bestaande uit medewerkers van De Trans, overhandigde tientallen schokkende verhalen aan hun directeur. Deze schokkende verhalen bevatten voorbeelden uit de dagelijkse praktijk van de werknemers. Ook overhandigen de werknemers een eisenpakket met verbeterpunten. Deze eisen hebben zij zelf opgesteld om de dagelijkse gang van zaken bij de zorginstelling weer op niveau te krijgen.

Stichting De Trans is een Drentse zorginstelling voor mensen met een verstandelijke beperking en mensen met een Autisme Spectrum Stoornis. Het is onderdeel van zorginstelling Espria.

Kijk hier naar de reportage die RTV Drenthe maakte van de actiebijeenkomst op donderdag 12 september.

 

Deel dit artikel

Geef een reactie op dit artikel

Jouw bericht