GOED PENSIOEN: EEN KWESTIE VAN FATSOEN

13 sep 2018 - drentsche aa

GOED PENSIOEN: EEN KWESTIE VAN FATSOEN

undefined


 


Beste FNV er,Beste actievoerder,Beste geïnteresseerde,

Dankzij jouw steun waren afgelopen zaterdag 8 september ruim 3000 actievoerders bij elkaar om te demonstreren voor een goed pensioen. Met monteurs, zorgmedewerkers, ambtenaren, chauffeurs, bouwvakkers, gepensioneerden, starters en nog heel veel anderen maakten wij samen één vuist voor onze eisen:

  1. Bevries de AOW-leeftijd op 66 en schrap de fiscale boete op eerder stoppen
  2. Regel indexatie voor elke generatie
  3. Bied een pensioen voor iedereen, ook flex en ZZP

Wij hebben afgesproken: verslechteringen zullen wij nooit accepteren! Deze demonstratie is slechts het begin van harde acties als de onderhandelingen vastlopen, of onvoldoende resultaat opleveren. Daarom doen we een beroep op jou om samen met ons in jouw bedrijf of organisatie een bijeenkomst te organiseren, zodat we jouw collega’s kunnen betrekken bij de strijd voor een goed pensioen. 

HELP MEE!
Je kunt vast...
- In gesprek gaan met je collega's: vertel ze over waarom we nú moeten opletten wat er gebeurt met ons pensioen, en over de strijd voor onze drie eisen;
- Het bericht op onze nieuwspagina delen met je collega's, vrienden en familie
- Of deel dit fantastische filmpje van onze demonstratie, gemaakt door een anonieme supporter!
- Wil jij gelijk aan de slag en krijg jij je collega's wel bij elkaar in de kantine? Stuur een berichtje terug op deze mail en we maken een afspraak om jouw collega's bij te praten!
 
#
 

BREDE STEUN

Voorzitter Han Busker opende de demonstratie: “Beste mensen, de tijd van inleveren is over. De economie floreert, de winsten groeien tot in de hemel, maar die verdwijnen grotendeels in de zakken van de ondernemers. En zij willen ons afschepen met een fooi? Dat pikken we niet! Een goed pensioen, dat is een kwestie van FATSOEN.”
 

Op het podium legden 13 leden uit verschillende sectoren uit waarom onze strijd voor een goed pensioen zo belangrijk is: “Ik werk al sinds mijn 16e. Dat is al 51 jaar, en ik moet nog 5 jaar door. Hoe moet ik dat volhouden?”. Ook de zorgen over indexatie zijn niet van de lucht. Gepensioneerden waarschuwden: “Wij staan hier vooral ook voor onze kinderen. Want let op: wij merken het in onze portemonnee, maar ook de pensioenen van toekomstige generaties zijn gemiddeld al 20% achtergebleven.”
 

Onder de 3000 aanwezigen waren ook vertegenwoordigers van GroenLinks (Paul Smeulders), PvdA (Lilianne Ploumen), SP (Bart van Kent) en 50+ (Martin van Rooijen). Zij zeiden niet alleen volmondig toe de eisen te steunen, maar beloofden ook te zullen helpen toekomstige acties te helpen organiseren.

 
#
ZONDAG 7 OKTOBER, ROTTERDAM: MARS VOOR ZEKERHEID
Geef je op en strijd mee!

Onze strijd verbreedt zich ook naar flexwerkers en ZZP’ers, die de onzekerheid zat zijn, en vaak geen of veel te weinig pensioen opbouwen. Vanuit jongerenbeweging Young & United klonk het strijdbaar: “jullie strijd is onze strijd, want wij hebben allemaal een flexcontract, en dat komt doordat werkgevers via flex besparen op ons pensioen!”. En dat klopt, want via flex- en ZZP-constructies besparen werkgevers maar liefst 6 miljard per jaar aan pensioenpremies.
 

Wil jij ook bijdragen aan de strijd voor zekerheid? Steun dan onze jongeren en kom naar de demonstratie op zondag 7 oktober in Rotterdam! 

Meld je hier aan
 
PS. van velen kregen we de vraag: 'waar bleef de demonstratie in het nieuws?'. Dat hebben wij ons ook afgevraagd, want de pers was absoluut welkom en uitgenodigd. We waren zichtbaar met een foto op NOS.nl en een artikel in PensioenPro.

Maar niet getreurd: veel belangrijker dan goede pers is de druk op de overkant van de onderhandelingstafel. En reken maar dat wij, met duizenden voortrekkers die samen harde actie zullen gaan organiseren, druk kunnen en zullen gaan zetten als dat nodig is. Dus laten we vooral met elkaar afspreken: dit is niet eenmalig! 

Tot snel!

Vriendelijke groet,
Campagneteam pensioen
Mirte Cofino, Rob Marijnissen, Rob Kolner, Paulien Westerhoff
 
#

Deel dit artikel

Geef een reactie op dit artikel

Jouw bericht