Symposium Eerlijk delen is niet moeilijk

Symposium Eerlijk delen is niet moeilijk

08 jul 2018 - drentsche aa

Symposium Eerlijk delen is niet moeilijk

Op 8 september organiseert FNV / Tax Justice NL een symposium over miljardendeals en het afschaffen van de dividendbelasting. Wil jij hierbij zijn? Meld je dan snel aan!
 

Eerlijk delen is niet moeilijk 
Stop miljardencadeaus aan grote bedrijven 
8 september 2018, Amsterdam


Het afschaffen van de dividendbelasting was niet terug te vinden in de verkiezingsprogramma’s. Ook over de miljardendeals met multinationals stond geen letter op papier. Toch stonden de plannen, toen de mist van de formatie was opgetrokken, ineens in het regeerakkoord. Wonderlijk!

Weet jij welke spelletjes er achter de schermen zijn gespeeld? Hoe multinationals als Unilever en Shell het voor elkaar kregen om miljarden cadeau te krijgen? Waarom het afschaffen van die dividendbelasting zo’n belachelijk slecht idee is? En wil je graag weten hoe we al die miljarden veel eerlijker kunnen besteden?

Meld je snel aan!
Kom naar het symposium Eerlijk delen is niet moeilijk op zaterdag 8 september en loop met enorm veel kennis op zak weer de deur uit. Ga de diepte in met workshops en volg door Naeeda Aurangzeb geleide gesprekken tussen vakbondsmensen, politici en Ngo’s. Sprekers zijn onderzoeksjournalist Eric Smit (Follow the Money) en journalist Mirjam de Rijk (‘Een andere verdeling van de buit’). Meld je snel aan, want het aantal plaatsen is beperkt!

 
8 september 2018
Inloop vanaf 14.00 uur 
Hoofdprogramma: 14.45 – 17.00 uur (opening door Han Busker) 
Locatie: Tobacco Theater, Amsterdam 
Organisator: FNV / Tax Justice NL


Inloop voor de workshops is vanaf 12.00 uur. De workshops duren van 12.45 – 14.15 uur.

DIRECT AANMELDEN

Wakker worden!

Het is duidelijk: dit kabinet is graag vriendjes met de rijken. Multinationals krijgen een voorkeursbehandeling en worden overladen met cadeaus. Een daarvan is het afschaffen van de dividendbelasting. Daardoor loopt Nederland per jaar minstens 1,4 miljard (!) aan inkomsten mis. Terwijl dat geld hard nodig is voor bijvoorbeeld zorg, onderwijs, armoedebestrijding en echte banen. Daarom moet de dividendbelasting blijven. Teken de petitie en help mee om de coalitiepartijen wakker te schudden!

TEKEN DE PETITIE

Deel dit artikel

Geef een reactie op dit artikel

Jouw bericht

2 reacties

johan van der dong schreef op 30-08-2018

Geachte organisatie Zou het mogelijk kunnen zijn dat ik met mijn performance rond de moderne vormen van de frenologie bij uw bijeenkomst op zou mogen treden om de constante hoeveelheden informatie in onze samenleving aan de kaak te kunnen stellen. Zou dit in een volgende keer wellicht ingevoegd kunnen worden. Zie youtube filmpjes https://www.youtube.com/watch?v=h0fNcG0_yHA https://www.youtube.com/watch?v=a71YPjm5DfI&t=15s Vriendelijke Groet Johan van der Dong 06 13063200 www.johanvanderdong.nl

marinus van zwam schreef op 30-08-2018

Natuurlijk sta ik achter het streven tegen het voornemen afschaffing dividendbelasting ! Graag had ik en met vele anderen willen komen op het symposium echter als 75 plusser gepensioneerde kan ik mij dat al bijna 10 jaar financieel niet meer veroorloven omtrent het betalen van o.a. de reiskosten ! Dank zij het eigen ik beleid door de kabinetten Rutten ,waardoor de rijken én de [grote] bedrijven al jaren volop van profiteren !! Een schandalige situatie !!