DAG VAN DE ARBEID, 1 MEI 2018

DAG VAN DE ARBEID, 1 MEI 2018

13 mrt 2018 - Drentsche AA

DAG VAN DE ARBEID, 1 MEI 2018

O
Op dinsdag 1 mei vieren we De Dag van de Arbeid in Den Haag. Demonstreer mee voor meer zekerheid en echte banen. Laat werkgevers en politiek weten dat het anders moet!


IS DAT NODIG?
Jazeker. Door politieke keuzes is onzeker werk goedkoper dan een vaste baan. Hierdoor groeit het aantal onzekere banen maar door.

De werkdruk blijft stijgen. Omdat alles steeds goedkoper moet. Omdat je meer werk moet doen met minder collega’s.

De belasting op je dagelijkse boodschappen gaat omhoog, terwijl buitenlandse aandeelhouders een cadeautje van 1,4 miljard krijgen.

De winsten stijgen, maar de lonen van werknemers blijven achter. Dat is niet eerlijk. Dat heeft grote gevolgen voor ons allemaal. Voor ons inkomen, ons pensioen, onze zekerheid. Het is tijd voor een eerlijke verdeling van winst. Het is tijd voor meer zekerheid en echte banen!


WAT KUN JIJ DOEN?
De FNV heeft laten zien samen met mensen de samenleving te kunnen veranderen. Denk aan de strijd voor de 8-urige werkdag, doorbetaling bij ziekte, de kinderopvang of recent nog met de verhoging van het minimumjeugdloon voor jongvolwassenen.

Als we samen een vuist maken kunnen we alles veranderen wat we willen. Zodat iedereen in Nederland gaat profiteren. Daarom lopen we op 1 mei, de wereldwijde Dag van de Arbeid, een mars door Den Haag, de stad waar de regering en de werkgevers zitten. Daarom vragen we jou ook te komen naar het Malieveld. Samen met je collega’s, je gezin, je familie en vrienden!
#
GRATIS MET NS VOOR FNV-LEDEN
FNV-leden en hun kinderen t/m 14 jaar reizen gratis met NS. Je gratis treinkaartje vraag je aan bij het aanmelden.
Meld je hier aan
 
Over de FNV
CAO
Sector
Leden
Altijd dichtbij
Contact
In jouw regio
Actief voor de FNV
Facebook Twitter Youtube Linkedin Vimeo
Meld je aan voor de nieuwsbrie

Deel dit artikel

Geef een reactie op dit artikel

Jouw bericht