Organisatie Lokaal FNV Drechtsteden

Organisatie Lokaal FNV Drechtsteden

09 jan 2017 - vdZ

Organisatie Lokaal FNV Drechtsteden


NETWERK

Het netwerk LOKAAL FNV DRECHTSTEDEN wordt sinds 01-01-2015 gevormd door de FNV-leden in de Drechtstedengemeenten (Dordrecht, Zwijndrecht, Papendrecht, Hendrik-Ido-Ambacht, Sliedrecht en Alblasserdam) en de gemeenten in de Hoeksewaard (Binnenmaas, Oud-Beijerland, Strijen, Cromstrijen en Korendijk) en de gemeente Molenwaard. In totaal zijn dat ongeveer 20.000 FNV-leden van de voormalige FNV-bonden Abvakabo, Bondgenoten, Bouw en Sport. Eind 2016 is ook KIEM bij de fusie aangesloten.

BESTUUR

Het in 2015 gekozen bestuur van het netwerk LOKAAL FNV DRECHTSTEDEN bestaat uit:
Jan van de Zedde (voorzitter), Bertus Rijsdijk (secretaris),
Jan Kanninga (penningmeester), Wil Rietveld en Henny van Schelt.
Het bestuur vergadert elke 2e maandag van de maand.

VAKBONDSHUIS

Sinds eind 2016 hebben we een nieuw VakbondsHuis aan de Spuiboulevard 422 in Dordrecht, nadat we het oude pand aan de Blaauwweg hebben ontruimd. Een mooie en nieuwe lokatie, bestaande uit 2 aaneengesloten panden met een moderne uitstraling. Daar vinden de vergaderingen en bijeenkomsten in ons netwerk plaats, worden de spreekuren (Ledenservice) gehouden en is er voor de leden een soort "huiskamer" voor onderling contact. Het bevat ook enkele werkplekken voor medewerkers van de FNV.

COÖRDINATIEGROEP

Het bestuur heeft een coördinatiegroep (CG) ingesteld. Hierin zitten de bestuursleden en daarnaast van elke werkgroep een vertegenwoordiger. In de coördinatiegroep worden de plannen en activiteiten met elkaar besproken en op elkaar afgestemd.
De CG komt in principe 5 x per jaar bij elkaar, op de 3e maandag van de even maanden.

WERKGROEPEN

Voor advies en voor de uitvoering van regelmatig terugkerende activiteiten heeft het bestuur werkgroepen ingesteld.
In elke werkgroep zitten leden en kaderleden uit ons lokaal netwerk, die de activiteiten voorbereiden en uitvoeren.  Een vertegenwoordiger van de werkgroep (meestal de werkgroepvoorzitter of -trekker) neemt namens de werkgroep deel aan de coördinatiegroep, voor overleg en afstemming.

LEDEN / KADERLEDEN

Voor al onze activiteiten hebben we de hulp van actieve leden en kaderleden nodig. Heb je ideeën voor verbetering of wil je gewoon wat doen, meld je dan aan. Dan kunnen we samen kijken waar je inzet het beste tot zijn recht komt. indien nodig zijn er cursussen of trainingen beschikbaar. En het kan gaan om 1 tot meerdere dagdelen per week, dus sluit je aan. We hebben je nodig om van de vakbeweging weer een actieve en sterke factor te maken, van voor en door de leden.

Deel dit artikel

Geef een reactie op dit artikel

Jouw bericht

2 reacties

Carla Ter Beek schreef op 23-09-2015

Beste collega kaderleden, Ik ben als kaderlid actief in FNV Lokaal Eindhoven. We hebben inmiddels een a.i. bestuur Lokaal Netwerk regio Eindhoven. Ook wij willen heel graag verkiezingen houden en ben dan ook erg benieuwd hoe jullie dit opgepakt hebben. als je bijvoorbeeld een verkiezingsreglement hebt of misschien hebben jullie met een draaiboek gewerkt? Kortom alle info is welkom. Kun je dit per mail sturen? Zou echt fijn zijn. cterbeek@hotmail.com a.i bestuurder FNV Lokaal netwerk regio Eindhoven

willemesterbeek schreef op 23-02-2018

heer kaninga ik heb al twee jaar geen pensioen uid deutsland meer ontvagen heb gebeld met de instantie daar word mij ge zegd dat ik maar eenanwald moet nemen dat kan ik niet op brengen zoden jullie ar wat aan kunnendoen mij hartelijkedank