Special Event, een tweeluik!

Van 13 november 2018 19:30 tot 13 november 2018 20:45

Special Event, een tweeluik!

 

 

Special Event, een tweeluik

 

undefined

 

Special Event, een tweeluik!
FNV-cinéma vertoont de film ‘I, Daniel Blake’!!
En….een week later gevolgd door een discussiebijeenkomst.


We zitten midden in een ‘warme’ herfst…
Onze vakbond timmert aan de weg, op verschillende fronten, voor meer loon, werkzekerheid en eerlijke verdeling van werk en inkomen. Want ondanks dat de arbeidsmarkt roept om meer personeel, staan nog veel mensen aan de kant, die graag (meer) willen werken tegen normale arbeidsvoorwaarden. En tegelijkertijd gaan anderen gebukt onder een torenhoge werkdruk.

Zoals je weet, trad in 2015 de Participatiewet in werking. Het doel hiervan was te zorgen dat iedereen volwaardig mee zou kunnen doen. Met de gemeente aan het stuur. Wat heeft deze wet ons tot nu toe gebracht, hoe ziet de echte praktijk er uit, bijna vier jaar later? Wat willen de nieuwe politici, die sinds maart jl. aan het stuur staan, wat willen zij behouden en wat willen zij veranderen?

Daarover gaat Lokaal FNV De Meierij graag met je in gesprek. We doen dat in een tweeluik:

1.    Om te beginnen nodigen we je uit voor de prachtige film: I Daniel Blake

 • Datum:   dinsdag 13 november a.s.
 • Tijd:         19.30 uur, inloop 19.00 uur
                   Korte nabepreking met borrel om 20.45 uur
 • Locatie:   Filmhuis Mariendael,
                   Laan van Henkenshage 2, 5492 BH Sint-Oedenrode

Inhoud film:
I, Daniel Blake is een Brits-Franse dramafilm uit 2016 onder regie van Ken Loach. De film ging op 13 mei in première op het filmfestival van Cannes en won de Gouden Palm.
Daniel Blake is een 59-jarige meubelmaker in het noordoosten van Engeland. Na een hartinfarct heeft hij voor het eerst in zijn leven hulp nodig van de staat. Hij maakt kennis met de alleenstaande moeder Katie en haar twee kinderen. Katie heeft om te ontsnappen aan een tehuis voor daklozen naar een flat 450 kilometer verderop moeten verhuizen. Beiden bevinden zich in een uitzichtloze situatie, doordat ze gevangen zitten in de bureaucratische rompslomp van het hedendaagse Groot-Brittannië.
Daniel kan volgens zijn artsen nog niet werken, maar volgens de instanties wel. Hij gaat in beroep, maar moet om in de tussentijd een uitkering te hebben solliciteren. Hij krijgt een aanbod om te komen werken, maar voelt zich ten behoeve van zijn gezondheid genoodzaakt dit af te slaan.

Bij het beroep maakt hij een goede kans op succes, maar vlak voor de zitting krijgt hij door alle spanning en opwinding nog een hartinfarct, nu fataal.


2.    Discussie avond Uitvoering Participatiewet in jouw gemeente, jouw omgeving!

Een week later, maandagavond 19 november houden we een discussiebijeenkomst over de uitvoering van de Participatiewet door gemeenten. Wat ging de afgelopen jaren goed en vooral: wat kan beter? Hoe weerbarstig is de praktijk? Werkt de wet voor wie deze echt nodig heeft? Leidt de wet niet tot verdringing van gewoon werk en valse concurrentie voor eerlijke werkgevers? Wat willen de nieuw gekozen gemeentebesturen? Hoe krijgen we met elkaar vat op de uitvoering?

 • Datum:    maandag 19 november a.s.
 • Tijd:         19.30 uur, inloop 19.00 uur
                   Netwerkgelegenheid met borrel van 21.30 tot 22.00 uur
 • Locatie:   Filmhuis Mariendael,
                   Laan van Henkenshage 2, 5492 BH Sint-Oedenrode

Film en discussiebijeenkomst zijn gratis toegankelijk ná opgave via e-mail en met vermelding van je lidmaatschapsnummer. Als lid mag je een of meer introducé(s) meenemen. Deze a.u.b. ook wel aanmelden.
Aanmeldingen via vo-zuidoost@fnv.nl

Graag tot ziens op 13 en 19 november!

Met vriendelijke groet,

Lokaal FNV De Meierij,
Wen Spelbrink, voorzitter werkgroep Lokaal Sociaal Beleid,
Erik de Jonge, secretaris werkgroep Lokaal Sociaal Beleid.

Vragen? Mail naar: anniejansen75@hotmail.com

Deel deze Activiteit