Jubilarissen huldiging op 21 oktober te Babberich

Van 24 oktober 2017 14:51 tot 24 oktober 2017 14:51

Jubilarissen huldiging op 21 oktober te Babberich

Afgelopen zaterdag 21 oktober is de tweede jubilarissen bijenkomst van de FNV regio de Liemers gehouden in zalencentrum Reijmer te Babberich.

Vanaf ca 13 u 30 werden de leden, ontvangen door het bestuur van lokaal FNV “de Liemers”.

Onder het genot van een kopje koffie of thee met een klein gebakje kom men een plaatsje uitzoeken in de zaal, meestal trof men wel bekenden en of oud collega’s.

 

De voorzitter van lokaal FNV de Liemers Jan Hendriks opende de vergadering, in een korte toespraak ging Jan in over wat lokaal FNV op wil inzetten. Meer (vaste) banen, themabijeenkomsten in de toekomst en actief aanwezig zijn bij de komende gemeenteraadsvergadering.

undefined       Jan Hendriks                 undefined Wilma Daams

 

Hierna gaf hij het wordt aan FNV bestuurder Wilma Daams-van Geijn, bestuurder FNV en met werkveld in de voedingsindustrie Zij onderhandelt over de cao vleeswaren en slagers en heeft ook zitting in het pensioenbestuur van de bedrijfstak. Verder zit Wilma in allerlei commissies voor het slagersbedrijf over verdere ontwikkeling van het slagersvak. Een bedrijf welke in haar pakket zit en die jullie mogelijk allemaal wel kennen is Compaxo in Zevenaar.

Wilma Daams heette de jubilarissen in hun familie hartelijke welkom en zei dat ze zowel bekende en onbekende gezichten zag, maar vooral betrokken vakbondsmensen. Jullie zijn hier omdat je al jarenlang deel uitmaakt van de grootste vakbeweging in Nederland. Mede dankzij jullie inzet is deze vakbeweging zo groot geworden.

Wilma Daams ging daarna op het huidige vakbondswerk enkele aandachtspunten uit haar toespraak waren "echte banen",  herverdeling van werk tussen generaties, looneis, aandacht voor zwaar werk, koopkracht stijging voor iedereen (wajongers, minimumloners en gepensioneerden), vervolgens stipten ze aan wat er speelde toen de huidige jubilarissen lid werden van de vakbond.

1992 (25 jarige lid van de bond ) was het jaar van o.a. de verschrikkelijke Bijlmerramp en de Europese ondertekenden het verdag van Maastricht

1977 (40 jaar lid) was het jaar van o.a. Joop den Uyl diende het ontslag van zijn kabinet i, de film soldaat van Oranje e, Jimmy Carter president van de Verenigde Staten en de meisjes zwijmelen van John Travolta.

1967 (50 jaar lid) De befaamde sixties, onrustig tijd, voor het eerst reclame op de televisie, "summer of love"

1957 (60 jaar lid).  midden in de koude oorlog,de wederopbouw is nog in volle gang, invoering van de AOW.

De ruim dertig jubilarissen werden een voor een naar voren geroepen, waarna hun de versierselen werden opgespeld, en een bloemetje werd overhandigd, dit alles werd door een fotograaf vastgelegd.

Het officiële was hiermee geëindigd, onder genot van een drankje wat de middag later afgesloten met een stamppotbuffet.

De volgende jubilarissen bijeenkomst wordt gehouden op 25 november van 2017 (zaal Berentsen te Loo) zal er nog een jubilarissen bijeenkomst worden gehouden, waar de jubilarissen van de FNV uit de gemeentes Zevenaar, Duiven en Westervoort zullen worden uitgenodigd.

 

Hieronder enkele foto's van de bijeenkomst

undefined

 

 

undefinedundefined

undefined

 

 

 

 

Foto's Jubileum

Deel deze Activiteit