De speerpunten van Lokaal FNV

undefined

Lokaal FNV is de vakbondsorganisatie op lokaal niveau. Dichtbij, invloedrijk en voor & door leden


Lokaal FNV heeft vier doelen

1. Lokale vakbondskracht richting het gemeentebestuur
Samen met onze vakbondscollega’s in bedrijven en instellingen, werken onze lokale netwerken aan een sociaal gemeentelijke beleid op de thema’s werk, inkomen en zorg. Koopkracht En Echte Banen is ook lokaal ons hoofdmotief, vandaar dat we de komende tijd vooral inzetten op onze twee speerpunt campagnes:

  • Stop Werken Zonder Loon
    Uitkeringsgerechtigden verdienen perspectief op echt werk en zijn geen gratis arbeidskracht voor de gemeente. Werken met behoud van uitkering = werken zonder loon en moet stoppen. Lees verder op de website van de FNV.

  • Sociaal aanbesteden
    Gemeenten moeten sociaal aanbesteden waarbij echte banen, behoud van arbeidsvoorwaarden en kwaliteit van werk voorop moet staan. Lees verder op de website van de FNV.

2. Ledenbinding door thema bijeenkomsten en jubilarissen
Als FNV zijn we een bloeiende vereniging met thema avonden, ledenwerfacties en jubilaris huldigingen. Onze lokale vrijwilligers zijn de drijvende kracht achter deze activiteiten. Zo geven we de verenging gezicht dichtbij de leden. Meer weten? Doe mee!

3. Faciliteren individuele dienstverlening
Lokaal FNV faciliteert de individuele dienstverlening op lokaal niveau. Denk hierbij aan onze leden spreekuren, belastingservice en loopbaanbegeleiding. Laagdrempelig en dichtbij. Meer weten? Doe mee!

4. Zichtbaarheid en ledenwerven
Mensen worden niet automatisch lid van een bond. We moeten laten zien wat we doen. Lokaal doen we aan ledenwerfacties voor een sterkere bond. We onderhouden goede contacten met de lokale pers. Meer weten? Doe mee!