Kabinet moet stoppen met bezuinigingen op de SW voor eerlijke start sociale ontwikkelbedrijven

Kabinet moet stoppen met bezuinigingen op de SW voor eerlijke start sociale ontwikkelbedrijven

01 dec 2018 - GvW

Kabinet moet stoppen met bezuinigingen op de SW voor eerlijke start sociale ontwikkelbedrijven

Om duizenden medewerkers met een arbeidsbeperking duurzaam aan het werk te helpen, moet de politiek stoppen met bezuinigingen op de SW. Ze moeten investeren in de sector zodat SW-bedrijven zich kunnen omvormen tot sociale ontwikkelbedrijven.

Deze boodschap gaf de FNV de Tweede Kamer aan de vooravond van de begrotingsbespreking SZW nogmaals mee.

Mariska Exalto, bestuurder FNV Overheid: ‘De toekomst van duizenden mensen met een arbeidsbeperking valt of slaagt met goede begeleiding. De sociale ontwikkelbedrijven zijn een prachtige kans om de duizenden mensen die nu aan de kant staan, aan het werk te helpen. Daar horen investeringen bij.’

FNV dringt al langer aan op dat mensen met een arbeidsbeperking wettelijk toegang krijgen tot de dienstverlening van de sociaal ontwikkelbedrijven. De vakbond is dan ook blij dat de kamer recent heeft besloten dat de mogelijkheden voor de sociale ontwikkelbedrijven moeten worden onderzocht.

De vakbond benadrukt wel dat de bezuinigingen op de SW per direct moeten stoppen. Eerder dit jaar bleek al uit onderzoek dat waarschijnlijk alle SW-bedrijven, ook die nu nog goede resultaten behalen, bij ongewijzigd beleid in financieel in zwaar weer terechtkomen.

Exalto: ‘Juist nu is het van extra belang dat de staatssecretaris de bezuinigingen op de SW stopt, zodat de SW-bedrijven vanuit een gezonde financiële positie kunnen ontwikkelen tot sociale ontwikkelbedrijven.’

* Gepubliceerd op 27-11-2018 door Annika Heerekop

Kijk hier het filmpje over de noodzaak voor sociale ontwikkelbedrijven in Nederland.

Vragen en antwoorden waarom sociale ontwikkelbedrijven

undefined

 

 

Deel dit artikel

Geef een reactie op dit artikel

Jouw bericht