Vakbonden en jeugdzorgwerkers slaan alarm over situatie jeugdzorg

Vakbonden en jeugdzorgwerkers slaan alarm over situatie jeugdzorg

04 dec 2017 - A.H./W.K.

Vakbonden en jeugdzorgwerkers slaan alarm over situatie jeugdzorg

Op maandag 4 december zijn jeugdzorgwerkers aanwezig tijdens de begrotingsbehandelingen over de jeugdzorg. Zij volgen hoe de brandbrief van de vakbonden FNV Zorg & Welzijn, CNV Zorg & Welzijn, FBZ en werkgeversorganisatie Jeugdzorg Nederland wordt behandeld die zij eerder deze maand stuurden aan de leden van de Tweede Kamer commissie Volksgezondheid Welzijn en Sport.

In deze brief leggen ze uit hoe ernstig de toestand in de jeugdzorg is en geven ze aan wat er moet gebeuren om de situatie te verbeteren. De brief werd in 1 week medeondertekend door bijna 6.000 jeugdzorgwerkers – van orthopedagoog, gedragsdeskundigen tot pleegouders. Voor meer informatie klik hier.

De vakbonden maken zich grote  zorgen om het grote aantal kortlopende contracten en de onzekerheid als gevolg van aanbestedingen. Die brengen de continuïteit van de jeugdzorg in gevaar en zorgen voor veel onrust onder de huidige werknemers. Ook de kwaliteit komt daardoor onderdruk te staan. Ook in de Stedendriehoek vindt voor 2018/2019 aanbesteding plaats met mogelijk gevolgen voor de kwaliteit en continuïteit van de zorg.

Hoe is het in onze regio, de Stedendriehoek? Reageer naar Willem Kanbier FNV lokaal BIJV willem.kanbier@vereniging.fnv.nl

Reageer ook als pleegouder of ouder die een beroep doet/gedaan heeft op de jeugdzorg. Er wordt dan met je contact opgenomen door FNV Lokaal Berkel IJssel Veluwe.

 

 

Deel dit artikel

Geef een reactie op dit artikel

Jouw bericht