UITNODIGING THEMABIJEENKOMST WMO LOKAAL FNV BERKEL IJSSEL VELUWE

Van 13 december 2016 19:30 tot 13 december 2016 21:20

UITNODIGING THEMABIJEENKOMST WMO LOKAAL FNV BERKEL IJSSEL VELUWE

De uitvoering van huishoudelijke hulp (de WMO) in Zutphen en Lochem

* Datum: Dinsdag 13 december 2016 *

* Tijd: 19.30 – 21.30 uur, inloop vanaf 19.00 uur *

* Locatie: Restaurant De Pauw, Rijksstraatweg 11, 7231 AA Warnsveld FNV *

 

Zorg en Welzijn heeft onderzoek uitgevoerd naar de uitvoering van de huishoudelijke hulp. Zutphen en Lochem voeren de wet niet goed uit net als alle gemeenten in het werkgebied van Lokaal FNV Berkel IJssel Veluwe. Dit heeft gevolgen voor onze FNV-leden die een beroep doen op de WMO voor huishoudelijke hulp. Daardoor krijgt u bijvoorbeeld minder uren huishoudelijke hulp dan noodzakelijk is. Verder zorgt het ook voor verlies van arbeidsplaatsen voor werkers in de thuiszorg. Gemeenten hebben de verantwoordelijkheid goede zorg te bieden met medewerkers die daarvoor zijn opgeleid. De gemeenten hebben ook de verantwoordelijkheid om continuïteit van de huishoudelijke hulp te garanderen. Echter bij de aanbesteding van wie de thuiszorg gaat uitvoeren, wordt door de gemeenten hoofdzakelijk gelet op de laagste prijs. Daardoor krijgen cliënten te weinig of slechte hulp en medewerkers in de thuiszorg krijgen slecht betaald, krijgen minder uren of worden ontslagen. Sarah Dobbe, bestuurder FNV van de sector Zorg en Welzijn waar de cao van de thuiszorg onder valt, zal u informeren over de Landelijke acties van de Thuiszorg en wat in onze regio speelt. Miekie Awater, bestuurder FNV van de lokale netwerken Oost, zal aangeven wat er op dit moment speelt bij de aanbesteding en bij de uitvoering van de WMO / huishoudelijke hulp. Doel van onze bijeenkomst over de huishoudelijke hulp (de WMO) is dat Lokaal FNV Berkel IJssel Veluwe zich door u laat informeren om goed voorbereid de gemeente te gaan benaderen over de aanbesteding en de uitvoering.

Wij hebben u nodig met uw ervaringen om invloed uit te oefenen op de gemeenten. U weet hoe de uitvoering op dit moment is en hoe het beter kan.

* Welke ervaringen heeft u met de huishoudelijke hulp van de gemeente?

* Welke eisen stelt u aan een betere uitvoering van deze hulp?

* Hoe gaat de thuiszorgorganisatie om met de medewerkers?

* Hoe is het arbeidscontract van de medewerker die uitvoering geeft aan de (uw) zorg?

Kom naar de bijeenkomst als u huishoudelijke hulp heeft of ervaring heeft hoe de uitvoering van de zorg plaats vindt bij bekenden/familie. Neem de thuiszorgmedewerker mee om te praten over hoe de thuiszorgorganisatie de werkzaamheden organiseert, ook als deze geen lid is van de FNV. Kom naar de bijeenkomst als u werkt in de thuiszorg, zodat u uw ervaringen naar voren kan brengen om de stem van de FNV te laten horen in de gemeenteraad bij de aanbesteding.

Meer informatie op: https://www.fnv.nl/sector-en-cao/alle-sectoren/zorg-en-welzijn/nieuws/driekwart_gemeenten_fout_huishoudelijk_hulp/

Aanmelden is gewenst; dit kan via e-mail rkoost@fnv.nl of telefonisch via 088 57 57 650.

Namens Lokaal FNV Berkel IJssel Veluwe, werkgroep Lokale beïnvloeding,

Lia Kruise / Willem Kanbier.

Deel deze Activiteit