Veel interesse van de FNV Senioren over de veranderingen voor het invullen van hun belastingaangifte.

Veel interesse van de FNV Senioren over de veranderingen voor het invullen van hun belastingaangifte.

18 mrt 2020 - Webredactie FNV Lokaal

Veel interesse van de FNV Senioren over de veranderingen voor het invullen van hun belastingaangifte.

De ‘werkgroep thema beheer’ van FNV Senioren Baronie, Dongemond en Grensstreek had op vrijdagmiddag 28 februari 2020 in Breda een speciale bijeenkomst georganiseerd over de belastingen. Dit thema was een gouden greep om de leden [met hun partners] te informeren over de verschillende veranderingen die handig kunnen zijn bij het invullen van hun belastingaangifte.

Veel leden kwamen naar deze thema middagbijeenkomst in ‘De Wegwijzer” te Breda. De FNV Senioren kwamen uit de gemeentes Altena, Alphen – Chaam, Breda, Baarle – Nassau, Drimmelen, Etten – Leur, Geertruidenberg, Gilze en Rijen, Oosterhout, Zundert en de Belgische gemeentes;  Arendonk, Baarle – Hertog, Beerse, Hoogstraten, Kasterlee, Merksplas, Oud Turnhout, Ravels, Rijkevorsel, Turnhout en Vorselaar.

In de volle zaal van De Wegwijzer waren ruim 77 Senioren, waarvan 20 vrouwelijke gasten, aanwezig. De werkgroep thema beheer’ had voor deze middag enkele FNV-belastingspecialisten uitgenodigd om de aanwezigen de veranderingen in het belasting invulprocedure en ook tips mee te geven. Onder de aanwezigen in de zaal waren ook diverse leden, die tot de groep van de regionale FNV-belastingservice behoorden. Deze mensen helpen ieder jaar vele mensen bij het invullen van de jaarlijkse belastingaangifte.

 undefined

 Allereerst werd de middag door de coördinator van de werkgroep thema beheer’ [Benjamin van de Bosch] geopend, hij was blij verrast met de grote opkomst.

Daarna kregen de belastingspecialisten het woord, zij zijn een onderdeel van FNV-belastingservice plus. Van deze FNV-service waren Bram Luteijn en Marcel van Damme afgereisd naar Breda om het één en ander te komen vertellen.

 undefined

 Hier beide mensen van “FNV Belastingservice plus”.

 undefined 

Hier een impressie van de aanwezigen bij deze themabijeenkomst.

Door middel van een interessante en boeiende PowerPointpresentatie brachten beide heren verschillenden onderdelen en onderwerpen die onder andere komen kijken bij het invullen van de nieuwe belastingaangifte.

 undefined

Zo kwamen onder andere volgende onderdelen aan de orde:

  • huurtoeslag 2020
  • lijfrente-uitkering
  • pensioenuitkering vanuit België
  • aftrek van specifieke zorgkosten
  • vrijwilligersvergoeding 2020
  • tariefschijven 2020 van 4 naar 2 en bij AOW naar 3
  • verlaging van de Inkomensafhankelijke combinatiekorting bij minst verdiener
  • heffingskortingen bij AOW en pensioen
  • betalen van overwaarde WOZ eigen woning bij een lage of geen hypotheek
  • andere belangrijke zaken rond de belastingen.

 undefined

Na het behandelen van een bepaald onderdeel van de presentatie kregen de aanwezigen de gelegenheid om hun vragen te noteren. Na deze uiteenzetting was het tijd om te gaan pauzeren. 

De aanwezigen hadden [in de pauze] ondertussen hun briefjes met brandende vragen voor de FNV-belastingdeskundigen ingeleverd.

 undefined  Hierboven een kleine impressie van de ingeleverde briefjes met vragen.

undefined

Hier worden de vele vragen van de aanwezigen beantwoord.

Na dit vragenuurtje aan de FNV-belastingadviseurs kregen de aanwezigen nog enkele tips mee. Zo kan men onder andere als FNV lid gebruik maken van de belastingservice om samen met FNV-belastinginvullers de aangifte in te vullen en in te sturen. Dan kan door contact op te nemen en ook door digitaal een afspraak te maken.

undefined

Hierna werd de middag gezellig besloten met het aangeboden drankje van FNV Senioren Baronie, Dongemond en Grensstreek. Al met al kunnen de organisatoren van de themamiddag over het onderwerp belastingen terugkijken op een geslaagde en informatieve middag.

Deel dit artikel

Geef een reactie op dit artikel

Jouw bericht