FNV Senioren promotieteam present op een regenachtig Jaarmarkt in Etten - Leur

FNV Senioren promotieteam present op een regenachtig Jaarmarkt in Etten - Leur

16 okt 2019 - Webredactie FNV Lokaal

FNV Senioren promotieteam present op een regenachtig Jaarmarkt in Etten - Leur

Het promotieteam van FNV Senioren Baronie, Dongemond en Grensstreek was deze keer te vinden op de Jaarmarkt van zondag 29 september 2019 in Etten - Leur. Het was dit jaar voor de vijfde maal, dat men de boer op ging met hun FNV-promotiewerkzaamheden.

Het FNV-promotieteam had de keuze op Etten - Leur laten vallen omdat deze gemeente ook tot het uitgestrekte werkgebied van FNV Senioren Baronie, Dongemond en Grensstreek behoort. Deze FNV-belangenorganisatie is actief in de gemeentes; Altena, Alphen – Chaam, Arendonk, Baarle – Hertog, Baarle – Nassau, Beerse, Breda, Drimmelen, Etten – Leur, Geertruidenberg, Gilze en Rijen, Hoogstraten, Kasterlee, Merksplas, Oosterhout, Oud Turnhout, Ravels, Rijkevorsel, Turnhout, Vorselaar, Werkendam, Woudrichem en Zundert.

De FNV-promotieteamleden willen zo meer bekendheid geven aan het uitgebreide werk van deze landelijke belangenorganisatie. In de volksmond is de FNV beter bekend als de vakbond. Voor het FNV-promotieteam was deze Jaarmarkt in Etten – Leur een grote uitdaging geworden. Ondanks het enthousiasme van het team waren de weergoden het FNV-promotieteam niet erg gunstig gezind. Met diverse regenbuien was het een bijzondere uitdaging geworden om meer bekendheid te geven aan de verschillende activiteiten van de FNV.

Het promotieteam van FNV Senioren Baronie, Dongemond en Grensstreek dat op deze Jaarmarkt in Etten – Leur aanwezig was bestond uit; Hans Baijens uit Oosterhout, Louis van Gool uit Galder, Benjamin van den Bosch uit Breda, Jan de Wit uit Etten-Leur en Bert Willemen uit Rijen. De FNV-promotieteamleden hebben inmiddels allen hun pensioengerechtigde leeftijd bereikt, en verrichten als vrijwilliger hun medewerking voor het vele vakbondswerk.

undefined

Enkele leden van het FNV-promotieteam in gesprek met bezoekers van de Jaarmarkt.

De bezoekers aan de FNV-promotie marktkraam in Etten - Leur konden de verschillende gratis FNV-gadgets mee naar huis nemen. Speciaal voor de mensen die van een klein gokje hielden had men een speciaal dobbelspel gemaakt, hiermee kon men leuke en bijzondere prijsjes winnen.

De bezoekers aan de promotiestand kregen uitleg over de komende acties die er door de FNV georganiseerd gaan worden. Het FNV-team kreeg vragen te beantwoorden over; het lidmaatschap, de diverse regionale FNV-spreekuren, de te houden [en gehouden] regionale thema activiteiten, de ingewikkelde zaken rond de Wet Maatschappelijke Ondersteuning [afgekort W.M.O.]. Ook bood men de bezoekers van deze Jaarmarkt hulp en advies aan over de verschillende FNV-diensten en FNV-voordelen. Diverse bezoekers van de jaarmarkt die een bezoekje aan de FNV-kraam brachten signaleerden de problematiek bij de sociale werkvoorziening, en bij de huishoudelijke zorg in de regio. Voor de vragen waarop de leden van het FNV-promotieteam niet direct antwoord kon geven, werden de gegevens van de mensen genoteerd om zo hun in een later stadium te kunnen benaderen. Natuurlijk probeerde het FNV-promotieteam door hun aanwezigheid op deze Jaarmarkt meer aan hun naamsbekendheid te werken, en zo ook nieuwe leden voor de FNV te winnen.

undefined

Discussie met bezoekers bij de FNV-promotiekraam.

De bezoekers aan deze Jaarmarkt in Etten - Leur hadden mogelijk wel belangstelling voor de stand van het FNV-promotieteam, maar bleven weg vanwege het regenachtige weer. Voor de FNV leden onder de bezoekers van deze Jaarmarkt had het promotieteam een leuk presentje meegebracht, wat verkrijgbaar was op vertoon van hun FNV-lidmaatschapsbewijs. Ook was er speciale aandacht voor de allerkleinste bezoekers, die een kleine attentie van de teamleden kregen aangeboden. De bezoekers hadden grote waardering voor het werk van de FNV.

De FNV-promotiestand kwam tot stand door de verschillende bijdrages en ondersteuning van Lokaal FNV-netwerk Baronie van Breda, Lokaal FNV-netwerk Dongemond, Lokaal FNV-netwerk Grensstreek – Leistroom, en FNV Senioren Baronie, Dongemond en Grensstreek.

Het regionale FNV-promotieteam is weer te zien op de komende Jaarmarkt in Rijen, dat op dinsdag 22 oktober 2019 wordt gehouden.

Deel dit artikel

Geef een reactie op dit artikel

Jouw bericht