VERGAANDE LOCKDOWN OOK CONSEQUENTIES VOOR DE FNV

15 dec 2020 - FNV

VERGAANDE LOCKDOWN OOK CONSEQUENTIES VOOR DE FNV

We kunnen er niet omheen; het gaat helaas niet goed met het aantal coronabesmettingen in ons land. Daarom gaat Nederland vanaf vandaag in een vergaande lockdown. Kort samengevat houdt dit in dat alle plekken waar mensen samenkomen en niet-essentiële winkels dicht gaan. Ook moeten we allemaal zo veel mogelijk thuis blijven. Hoe moeilijk dit ook is voor iedereen, het heeft ook consequenties voor ons als FNV’ers. Bovenop de maatregelen die nu al gelden.

Hierover willen we jou als kaderlid vandaag direct informeren. We zullen in dit bericht misschien niet helemaal volledig zijn. Dus houd de komende dagen de berichtgeving in de gaten voor eventuele toelichting en meer informatie.

Toegang Vakbondshuizen
De Lokale en Regionale vakbondshuizen sluiten de deuren vanaf woensdag a.s. 16 december in ieder geval tot en met 19 januari 2021. Het is dus niet meer toegestaan om op Lokale en Regionale Vakbondshuizen te vergaderen, bijeenkomsten te houden of leden te ontvangen. We verwijzen je hierbij naar de ‘FNV Corona Routekaart voor Lokaal/ Regionaal’.

Het Centraal Vakbondshuis blijft beperkt open, alleen voor de medewerkers met een vitale functie.

Annuleer fysieke bijeenkomsten en afspraken
Heb je fysieke afspraken, vergaderingen of bijeenkomsten gepland tussen 16 december en 19 januari? Dan moet je deze vóór woensdag 16 december a.s. annuleren of omzetten naar een telefonische of online afspraak of bijeenkomst. Reserveringen die in Selfservicedesk zijn gemaakt, worden na 16 december automatisch verwijderd. De beschikbaarheid in de afsprakenplanners van de spreekuren zal worden geblokkeerd.

Praktische zaken
Vanuit de werkorganisatie wordt geregeld dat de brievenbus van de Lokale Vakbondshuizen wordt geleegd. Ook worden regelmatig de koffieautomaten gecontroleerd en de leidingen doorgespoeld.

Hou vol
Het vakbondswerk op afstand trekt ongetwijfeld een behoorlijke wissel op velen van jullie. Dus we blijven het herhalen: blijf vooral goed voor elkaar zorgen! Houd oog voor elkaar en steun elkaar om deze periode zo goed mogelijk door te komen. Geef ook zelf op tijd aan als je iets nodig hebt van elkaar, je begeleidend bestuurder, of wie dan ook. Om even je hart te luchten of als je net even wat meer hulp nodig hebt.

Samen door!
We laten ons niet kisten en gaan op creatieve wijze door met onze campagnes en het verwelkomen van nieuwe leden. Heb je goede ideeën in deze richting? Laat het ons weten!
We hopen dat jullie ondanks deze lockdown toch prettige Kerstdagen met jullie geliefden door kunnen brengen. Blijf vooral gezond!

Ingrid Rep
Algemeen secretaris.

Gert-Jan van der Vossen
Algemeen Directeur a.i.

 
 

 

 

 

 

 

Deel dit artikel

Geef een reactie op dit artikel

Jouw bericht