Combineer jij werk en mantelzorg?

12 nov 2020 - FNV

Combineer jij werk en mantelzorg?

#Deeljezorg

1 op de 4 werknemers combineert werk en mantelzorg: zorg voor een hulpbehoevend familielid, vriend of buur. Maar niet iedereen bespreekt het op het werk, omdat ze het privé vinden, omdat ze niet weten dat je op het werk afspraken kunt maken, en uit schaamte omdat ze niet weten hoe dit te doen.

undefined

Deel je zorg

Mantelzorg combineren met een baan is niet altijd makkelijk en soms zelfs een pittige uitdaging. Dan loop je risico op overbelasting, ziekte en uitval voor langere tijd. Hoe kun je dit voorkomen? Praat erover op je werk met je leidinggevende. Uit onderzoek blijkt dat in de meeste situaties dan goede oplossingen worden gevonden.

Overleg met je werkgever

Samen met je werkgever kun je zoeken naar oplossingen die het voor jou als mantelzorger wat makkelijker maken. Denk bijvoorbeeld aan het maken van afspraken over later beginnen, flexibele werktijden, thuiswerken of het ruilen van dagen.

Goede voorbeelden

Het is belangrijk dat jij als mantelzorger je werk en zorg zo goed mogelijk kunt combineren. Er zijn goede voorbeelden van bedrijven waar al afspraken zijn over mantelzorg.

Bekijk hier ook deze informatie over mantelzorg op onze pagina

Deel dit artikel

Geef een reactie op dit artikel

Jouw bericht