Op zoek naar kandidaten bestuur FNV

13 okt 2020 - FNV

Op zoek naar kandidaten bestuur FNV

Bestuursverkiezingen 2021

Over een kleine maand kunnen onze leden zich kandidaat stellen voor het ledenparlement of het voorzitterschap van de FNV. Daarmee trappen we een spannende verkiezingsperiode af! Naast de verkiezing van de voorzitter en het ledenparlement, wordt richting de zomer van 2021 ook een nieuw bestuur gekozen. Dit gebeurt rechtstreeks door het ledenparlement.
Alle informatie over het proces, de functieprofielen en verkiezingsreglement van de bestuursverkiezing vind je op fnv.nl/verkiezingen

Graag roepen we alle kaderleden én medewerkers op om de komende tijd kritisch op zoek te gaan naar geschikte kandidaten. Spreek personen gericht aan en heb het er met elkaar over. Sectoren (sectorraden en aangesloten bonden), erkende thematische en lokale netwerken en het algemeen bestuur mogen kandidaten voordragen. In het draaiboek [link naar document] vind je alle informatie over het verkiezingsproces, deadlines en termijnen.

Alle (aspirant-)kandidaten voor zowel de bestuursverkiezing als die van het ledenparlement en voorzitterschap, zullen zich de komende periode in de kijker van de kiezer willen én gaan spelen. Dat hoort ook bij een echte verkiezingsstrijd. Toch is het belangrijk dat we hier duidelijk spelregels over afspreken, de zogenoemde gedragscode. Deze is niet alleen van toepassing op de kandidaten zelf, maar hierin staan ook de uitgangspunten vermeld die gelden voor medewerkers en kaderleden. Zo mag er bijvoorbeeld geen gebruik worden gemaakt van vakbondsmiddelen en kanalen om één of enkele kandidaten te promoten. Kandidaten worden centraal ondersteund met een set middelen en/of activiteiten. Neem de gedragscode door en ook de veel gestelde vragen over de toepassing hiervan en help ons op deze manier een eerlijk en gelijkwaardig speelveld te kunnen garanderen voor alle kandidaten. 

Vragen over de kandidaatstellings- en verkiezingsprocedure kunnen gericht worden aan fnvverkiezingen@fnv.nl.

Hartelijke groet,

De Verkiezingscommissie

Lees hier alles over de verkiezingen

 

 

Deel dit artikel

Geef een reactie op dit artikel

Jouw bericht