Je verdiende loon! Handreiking gelijke beloning van mannen en vrouwen

29 sep 2020 - (website Stichting van de Arbeid 21-09-2020)

Je verdiende loon! Handreiking gelijke beloning van mannen en vrouwen

Met de digitale handreiking Gelijke beloning van mannen en vrouwen is de Checklist gelijke beloning van mannen en vrouwen uit 2009 herzien. In deze herziene handreiking biedt de Stichting van de Arbeid handvatten aan verschillende doelgroepen in het bedrijfsleven om na te gaan of sprake is van gelijke beloning voor arbeid van gelijke waarde. De handreiking is op 21 september 2020 ook aan SZW-staatssecretaris Van ’t Wout aangeboden.

Na de eerste cao-afspraak over gelijke beloning in de marktsector (cao Aegon 2018-2020) staat dit thema weer volop in de belangstelling. Echter, ook zonder cao-afspraak kan het onderwerp gelijke beloning geagendeerd worden. De nadruk in deze checklist ligt op het bevorderen van gelijke beloning van mannen en vrouwen. Met deze handvatten kunnen ook andere vormen van ongerechtvaardigd onderscheid aangepakt worden.

De handreiking is toegespitst op vier verschillende doelgroepen:

  • middelgrote en grote bedrijven met een afdeling human resources;
  • kleine bedrijven (al dan niet met een cao);
  • ondernemingsraden en personeelsvertegenwoordigers;
  • individuele werknemers.

Door middel van een stappenplan kunnen deze doelgroepen aan de slag met het beloningsbeleid binnen de eigen organisatie. Doel is om gelijkwaardige beloning voor gelijkwaardig werk te realiseren indien dit nog niet het geval is.

Ga hier naar de Handreiking gelijke beloning voor mannen en vrouwen

Deel dit artikel

Geef een reactie op dit artikel

Jouw bericht

2 reacties

ELIZABETH WALTER schreef op 10-10-2020

BESTE LENINGEN VAN LENDINGTREE INC. Dit is goed nieuws van LendingTree inc, we bieden alle soorten leningen om aan uw gewenste wensen te voldoen. Of het nu gaat om een ​​lening om een ​​nieuw bedrijf te starten, een auto te kopen, een huis te kopen, nieuwe machines te kopen of uw schulden af ​​te lossen. Ik ben blij dat LendingTree, de meest vertrouwde online leningmaatschappij, hier is om te helpen. Neem contact met ons op via e-mail op (lendingtreegroupinc@gmail.com). Grote of onverwachte uitgaven kunnen bij iedereen mislopen. Een persoonlijke lening krijgen voor onverwachte financiële problemen kan moeilijk zijn, zelfs zonder slechte kredietwaardigheid. Waar kunt u terecht als u een lening nodig heeft in Griekenland, Polen en Nederland? Het antwoord is de kredietverstrekker LendingTree, via (lendingtreegroupinc@gmail.com). Wanneer onverwachte regenval tijdens uw parade kost, laat LendingTree inc u helpen om dekking te vinden. Een persoonlijke lening kan de oplossing zijn om te voorkomen dat u overweldigd raakt wanneer de dagelijkse kosten van levensonderhoud beginnen op te lopen. Maar als u enkele minpunten op uw krediet heeft staan, kan het moeilijk zijn om het leningproduct te vinden dat u nodig heeft. Een lening krijgen via LendingTree inc is extreem snel en gemakkelijk. Of het nu gaat om een ​​persoonlijke lening, een autolening of een snelle lening, ons doel is om de beste online lening op de markt te zijn. De reden waarom u een lening afsluit, is geheel aan u. We vragen je niet om ons je leven te vertellen, maar we willen je helpen te bereiken wat je wilt. Neem vandaag nog contact met ons op via. E-mailadres: (lendingtreegroupinc@gmail.com) E-mailadres: (lending-tree@outlook.com) Website: www.lendingtree.com WhatsApp: +1 (213) 419 2419 Ga voor meer informatie naar (https://en.m.wikipedia.org/wiki/LendingTree)

Janet schreef op 26-10-2020

Hallo Wij zijn professionele handelaren, die wekelijks aan forex en binair verdienen voor investeerders, zullen u graag alles vertellen over ons investeringsplatform waar u al vanaf $ 200 geld kunt investeren en wekelijks $ 2500 kunt verdienen, veel mensen hebben eerder geprofiteerd van dit investeringsaanbod en tijdens dit convid-19-virus, als je door dit coronavirus in financiële moeilijkheden komt en je hebt hulp nodig bij het betalen van rekeningen, kies dan gewoon een geschikt investeringsplan voor jezelf en begin wekelijks winst te maken $ 500 om in 7 dagen $ 5.000 te verdienen $ 1000 om in 7 dagen $ 10.000 te verdienen $ 5000 om in 7 dagen $ 50000 te verdienen Om uw investering te starten, neemt u contact op via WhatsApp: (+12166263236) e-mail: carlose78910@gmail.com