CORONAMAATREGELEN BLIJVEN VAN KRACHT

22 sep 2020 - FNV

CORONAMAATREGELEN BLIJVEN VAN KRACHT

We zien het aantal besmettingen met het coronavirus in Nederland oplopen. Die nieuwe opleving heeft ook de komende maanden nog een flinke impact op ons werk. Helaas merken we dat in toenemende mate sommigen te makkelijk omgaan met de maatregelen die we hebben getroffen om ieders gezondheid te beschermen. Zoals: er wordt fysiek vergaderd met teveel mensen in één ruimte en er vindt onvoldoende afstemming plaats over activiteiten op lokale vakbondshuizen, waardoor die gelijktijdig plaatsvinden.

De afspraken over werken op locatie zijn onverminderd van kracht

Wij doen een dringend beroep op iedereen om de afspraken die we hebben gemaakt na te leven. En om attent te blijven op de maatregelen om verspreiding van het virus tegen te gaan. Onnadenkend handelen brengt niet alleen je eigen gezondheid in gevaar, maar ook die van anderen.

Bovendien is er een groot afbreukrisico voor (de reputatie van) de FNV als blijkt dat er iemand besmet is geraakt tijdens een FNV-bijeenkomst of manifestatie.

Hieronder een greep uit de voor ons allen geldende coronamaatregelen:

  • Vergader en overleg zo veel mogelijk digitaal (in ieder geval tot 1 januari 2021).
  • Kom je op een vakbondshuis, volg dan de instructies in het pand:
    • desinfecteer bij binnenkomst je handen;
    • houd altijd 1,5 meter afstand van elkaar;
    • volg de aangegeven looproutes.
  • Houd je ook aan de andere basisregels van het RIVM; nies/hoest in je elleboog, schud geen handen en blijf thuis bij verkoudheidsklachten.
  • In elke vergaderzaal geldt: er is ruimte voor een maximum aantal deelnemers. Plaats er geen stoelen bij en laat de opstelling zoals hij is (geen tafels en stoelen verschuiven).

We rekenen op je begrip

We snappen dat deze aangepaste manier van werken en met elkaar omgaan ongemakken met zich meebrengt. Voorlopig is dit echter de realiteit waar we – met elkaar – op een verstandige manier mee om moeten gaan. We weten dat we op jullie allen kunnen rekenen. Maar vanwege het grote belang dus nogmaals de oproep: Houd je aan de richtlijnen en blijf vooral gezond!

Heb je vragen?

Als je vragen hebt hoe je een bepaalde maatregel moet interpreteren, benader dan je (begeleidend) bestuurder.

 

 

Deel dit artikel

Geef een reactie op dit artikel

Jouw bericht