Sta jij straks aan het roer van de FNV?

28 jul 2020 - FNV

Sta jij straks aan het roer van de FNV?

Verkiezingen ledenparlement en voorzitter FNV in 2021

undefined

Iedere vier jaar kiezen de leden van de FNV hun nieuwe vertegenwoordigers in het ledenparlement*. In het voorjaar van 2021 kunnen zij (digitaal) stemmen op de kandidaat of kandidaten van hun keuze voor de zittingsperiode van 2021-2025. In dezelfde periode mogen zij zich ook uitspreken over wie de voorzitter van de grootste vakbeweging van Nederland wordt.

Als lid van de FNV heb je door te stemmen dus invloed op de aansturing en koers van de organisatie. Gaat jouw voorkeur uit naar een meer directe manier om de koers van de FNV te beïnvloeden? Stel je dan vooral zelf kandidaat.

Verkiezing ledenparlement
Het ledenparlement heeft de belangrijke taak om de lange termijnkoers van de FNV te bepalen en te beslissen over voorstellen van het bestuur. Ook controleert het ledenparlement het bestuur. Een belangrijk orgaan, waar we dus ook niet de eerste de beste voor zoeken. Benieuwd of een positie als afgevaardigde in het ledenparlement iets voor jou is? Kijk dan op onze website voor meer informatie. Hier vind je bijvoorbeeld een filmpje, waarin de huidige ledenparlementariërs meer vertellen over hun functie. Ook kun je je aanmelden als belangstellende of voor de talententour. We houden je dan rechtstreeks op de hoogte van het proces en belangrijke data!

Verkiezing voorzitter
Alle bijna 1 miljoen leden van de FNV kiezen aankomend voorjaar ook het nieuwe boegbeeld van de FNV. De voorzitter van de FNV heeft een prominente rol, zowel binnen de FNV-organisatie als daarbuiten. De voorzitter is een inhoudelijk stevige overlegpartner, bijvoorbeeld voor politiek Den Haag, SER en sociale partners. En uiteraard is zij/hij ook een inspirerend en charismatisch leider die in nauw contact staat met onze leden. Ben jij óf ken jij de ideale kandidaat voor deze cruciale FNV-positie en voldoe jij aan het profiel?
Dan komen we graag met je in contact. Lees hier meer over de functie en het (aanmeld)proces!

Meer informatie?
Wil je meer weten over de planning, de procedure of de verkiesbare posities? Kijk dan op fnv.nl/verkiezingen. Hier vind je alle achtergrondinformatie die je nodig hebt.

Met vriendelijke groet,

Namens de verkiezingscommissie
FNV Verkiezingsbureau

* De digitale verkiezing is enkel van toepassing op de direct bij de FNV aangesloten sectoren, zoals Metaal, Overheid en Vervoer. De aangesloten bonden zoals de AOb (Onderwijs) en FNV Horecabond kiezen hun afvaardiging naar het ledenparlement binnen de eigen bond. 

 

 

Deel dit artikel

Geef een reactie op dit artikel

Jouw bericht