Wajong-brandbrief naar Eerste Kamer

12 mei 2020 - FNV

Wajong-brandbrief naar Eerste Kamer

Het wetsvoorstel voor harmonisatie van de Wajong zorgt ervoor dat Wajongers, die naar vermogen werken minder dan het minimumloon gaan verdienen. De coronacrisis zorgt ervoor dat deze groep alleen maar groter wordt.

undefined

Minimaal wettelijk minimumloon

De FNV heeft samen met de Landelijke Cliëntenraad, VCP, CNV en Ieder(in) een brandbrief gestuurd aan de Eerste Kamer. De staatssecretaris vindt dat werk al loont als je er meer mee verdient dan met je uitkering. In de brief maken de FNV en partners duidelijk dat werk pas loont als je er minimaal het wettelijk minimumloon mee verdient.  

In de brief wordt een alternatief voorgesteld voor de plannen van de staatssecretaris, waardoor ook Wajongers met een urenbeperking minimaal het wettelijk minimumloon kunnen verdienen. Het UWV heeft aangegeven dat dit alternatief uitvoerbaar is.

Harmonisatie Wajong in coronacrisis

De groep Wajongers die er financieel op achteruit gaat wordt als gevolg van de coronacrisis nog groter. Wajongers die gaan werken houden één jaar een garantie op hun oude uitkering. Maar het vinden van werk is dankzij de coronacrisis nog extra moeilijk geworden, waardoor de garantie van 12 maanden een lege huls is. Daardoor is het extra belangrijk om de alternatieve oplossing in te voeren.

PDF Lees hier de brief

Deel dit artikel

Geef een reactie op dit artikel

Jouw bericht