Pensioen wordt gewoon uitbetaald

17 apr 2020 - FNV

Pensioen wordt gewoon uitbetaald

undefined

'Pensioenfondsen beleggen voor de lange termijn en niet voor dagkoersen.'

De FNV werkt keihard door, voor iedereen die de FNV nu harder nodig heeft dan ooit. Voor iedereen, die wel wat zekerheid kan gebruiken in deze onzekere tijden. En dus ook voor senioren en hun pensioen.

De impact van de coronavirus pandemie is groot. Donderdag 26 maart hebben Han Busker en ik de laatste stand van zaken rondom de coronacrisis en de uitwerking van het pensioenakkoord besproken in een Webinar. 

Kijk hier het webinar terug

Pensioen gewoon uitbetaald

Door de coronacrisis is er ook op de kapitaalmarkten wereldwijd veel aandeelhouderswaarde verdampt. Dit raakt de dekkingsgraden van veel pensioenfondsen, zoals je deze week in de kranten kon lezen. Voorlopig heeft dat geen effect op de pensioenuitkeringen. Pensioenen worden gewoon uitbetaald. Pensioenfondsen beleggen voor de lange termijn en niet voor dagkoersen.

Uitwerking pensioenakkoord

We werken hard aan de uitwerking van het pensioenakkoord. De coronacrisis zorgt wel voor aanpassingen in de werkwijze van de verschillende werkgroepen, ook hier moet men telefonisch of met videoconferenties overleggen. Maar de FNV is nog steeds hoopvol dat we onze doelen halen en voor de zomer van 2020 klaar zijn met de uitwerking van het akkoord. Want de afgesproken doelen blijven bij de uitwerking centraal staan.

De kortingen voor 2020 hebben wij, met onze acties in november 2019, weten tegen te houden. Of er in 2021 gekort moet worden hangt af van de nieuwe regels die we dit jaar hopen af te spreken en van de vermogenspositie van het fonds aan het eind van het jaar. We blijven daarom hard werken aan eerlijkere rekenregels. Op dit moment is rust nodig in de pensioenwereld, er is immers al genoeg onzekerheid.

Tuur Elzinga

Meer informatie

Lees meer informatie over corona en pensioen op onze website

Deel dit artikel

Geef een reactie op dit artikel

Jouw bericht