NLWerktDoor brengt vraag en aanbod arbeidsmarkt samen

28 apr 2020 - (website VNG, Vereniging van Nederlandse Gemeenten, 23-04-2020)

NLWerktDoor brengt vraag en aanbod arbeidsmarkt samen

Werkgeversorganisaties, gemeenten, vakbonden en de landelijke overheid slaan de handen ineen om werkend Nederland zo goed mogelijk door de coronacrisis heen te helpen. Via de lancering van het platform NLWerktDoor worden vraag en aanbod op de arbeidsmarkt samengebracht.

Dit maakt snelle matches in de regio mogelijk om mensen tijdens de crisis aan het werk te houden en sectoren van voldoende personeel te voorzien.

Online platform

Door de crisis ligt het werk in verschillende sectoren stil, waardoor banen op het spel staan. Maar er zijn ook bedrijven die nu juist staan te springen om extra mensen, zoals de zorg, land- en tuinbouw of logistiek. Voor hen is het online platform NLWerktDoor opgericht.

Zo werkt het

Werkgevers kunnen met hun vraag naar personeel naar www.NLwerktdoor.nl gaan. Het platform geleidt de vraag door naar één van de 35 regionale werkgeversservicepunten (WSP’s), een samenwerkingsverband tussen UWV, gemeenten en SW-bedrijven in de arbeidsmarktregio. Het WSP maakt vervolgens een match tussen een openstaande vacature en mensen die werkloos zijn geraakt. Dit gebeurt in samenwerking met de uitzendbranche, ook onderwijspartners en kenniscentra zijn betrokken.

Meer informatie

Deel dit artikel

Geef een reactie op dit artikel

Jouw bericht