Eendracht en daadkracht - brief van vakbonden en werkgevers

06 apr 2020 - FNV

Eendracht en daadkracht - brief van vakbonden en werkgevers

undefined undefined

Vakbonden en werkgevers roepen Nederland op om met eendracht en daadkracht de coronacrisis het hoofd te bieden. In een brief uit de Stichting van de Arbeid vragen ze aan het kabinet om naast het noodpakket voor de economie afspraken te maken in de sectoren en op werkvloeren om bedrijven en banen in stand te houden.

Grote consequenties

De coronacrisis heeft grote consequenties voor werkend Nederland op het gebied van de gezondheid, zorg en economie. Eerder heeft de Stichting van de Arbeid het kabinet opgeroepen om het noodpakket voor de economie tot stand te brengen. Nu de Tijdelijke noodmaatregel overbrugging voor werkbehoud (NOW) en andere maatregelen uitgevoerd gaan worden, komt het aan op maatwerk in sectoren en bedrijven om zo veel mogelijk (flex-)werk en bedrijvigheid te behouden.

Werkgevers en werknemers zijn aan zet om elkaar te steunen in deze periode en te bepalen hoe om te gaan met de huidige situatie. In komende weken en maanden zullen cao-partijen in de verschillende sectoren met elkaar spreken en tot nadere afspraken komen.

Noodpakket en economie

Wekelijks voeren de voorzitters van de werkgevers en vakbonden overleg met het kabinet over het noodpakket en de economische stand van zaken. In dit overleg zullen zij signalen vanaf de werkvloer ook agenderen. Dat helpt om de maatregelen zo effectief mogelijk in te zetten voor het behoud van banen, inkomens en bedrijvigheid.

Deel dit artikel

Geef een reactie op dit artikel

Jouw bericht