UPDATE CORONAVIRUS #6. ALLE FNV-KANTOREN GAAN DICHT

20 mrt 2020 - FNV

UPDATE CORONAVIRUS #6. ALLE FNV-KANTOREN GAAN DICHT

 

undefined

Het coronavirus heeft grote delen van het land platgelegd en veel mensen verkeren in onzekerheid. We maken ons zorgen. Over onszelf, onze familie, vrienden of collega’s. Want wat er nu gebeurt hebben we nog niet eerder meegemaakt. Ook binnen de FNV. Na de eerste besmetting op zaterdag 14 maart, zijn er sinds deze week meerdere collega’s ziek thuis met klachten die vermoedelijk te wijten zijn aan het coronavirus.

Uiteraard wenst het bestuur en de directie iedereen die hier mee te maken heeft veel sterkte.

Ook het Centraal Vakbondshuis sluit de deuren
Afgelopen weekend heeft de directie en het bestuur het besluit genomen om de kantoren te sluiten. De wetenschap dat inmiddels meerdere collega’s ziek thuis zijn, sterkt ons in het besef dat dit de juiste beslissing is geweest.

Het is ook de aanleiding voor een nog scherper besluit: vanaf donderdag 19 maart sluiten we tot nader order het Centraal Vakbondshuis voor alle medewerkers en kaderleden. Het kantoor is alleen geopend van 07:00 tot 18:00 voor een klein aantal medewerkers van de secretariaten, ICT, post/repro, enkele collega’s van IBB en in uitzonderlijke gevallen voor (spoed)overleg tussen directie en het Dagelijks Bestuur. Ook het Contactcenter zal vanaf donderdag volledig vanaf huis werken.

Dat betekent dat alle kantoren vanaf donderdag 19 maart gesloten zijn.

Donderdag 19 maart kunnen medewerkers en kaderleden tot 13:00 uur hun achtergebleven eigendommen ophalen in het Centraal Vakbondshuis in Utrecht. Het is nadrukkelijk niet de bedoeling om pc-schermen, toetsenborden e.d. mee te nemen naar huis, deze moeten op kantoor blijven.

Daarna zullen alleen op de dinsdagen en donderdagen de kantoren, dat wil zeggen het regionaal vakbondshuis en het centraal vakbondshuis, van 08:00 tot 11:00 even open zijn voor het ophalen van eventuele dossiers, post, of je eigendommen. Het is uitdrukkelijk niet bedoeling dat je er gaat werken of afspraken plant.

We hebben gemerkt dat enkele kaderleden toch gebruik hebben gemaakt van de lokale vakbondshuizen. We twijfelen niet aan de goede bedoelingen, maar we hebben niet voor niets de kantoren gesloten. Daarom blokkeren wij tot nader order de toegangspassen voor de lokale vakbondshuizen. Wees verstandig en houd je aan de richtlijnen: iedereen blijft zoveel mogelijk thuis. Vanwege de situatie waarin ons land nu verkeert hebben wij besloten de viering van 1 mei dit jaar niet door te laten gaan. Uitstel betekent geen afstel.

Later in het jaar gaan we opnieuw iets organiseren om te vieren dat de FNV er is voor iedereen die werkt, gewerkt heeft of aan het werk wil. Weliswaar is dan de datum van 1 mei verstreken, maar het gedachtegoed van 1 mei houden we springlevend!

De ontwikkelingen rond corona gaan snel, het zijn voor iedereen bijzondere tijden. De wens blijft om ook met elkaar vernieuwend vakbondswerk te kunnen vormgeven. We gaan daar in de komende periode mee aan de slag.

Hou elkaar een beetje in de gaten. Wij houden je op de hoogte waar nodig.

Ingrid Rep
Algemeen Secretaris

Deel dit artikel

Geef een reactie op dit artikel

Jouw bericht