Maatregelen en voorbereidingen FNV in kader van coronavirus

10 mrt 2020 - FNV

Maatregelen en voorbereidingen FNV in kader van coronavirus

Best kaderlid,

Een aantal kaderleden heeft vragen gesteld over de maatregelen en voorbereidingen daarop die de FNV treft in het kader van het coronavirus. Middels deze brief wil ik je informeren over wat wij als organisatie doen.

Uitgangspunten

Allereerst is het goed om te weten dat we als FNV landelijk het advies van het RIVM volgen. Wanneer het RIVM besluit op te schalen, dan doen wij dat als FNV ook. Wij volgen hun beleid en maatregelen continu en passen ons eigen beleid en maatregelen daarop aan. Daar waar de lokale GGD met aanvullende adviezen komt, is het de bedoeling dat we deze opvolgen. Houd zelf daarom ook goed de informatie van de lokale GGD in de gaten. Openheid en transparantie zijn kernwoorden in onze communicatie. Zodra er nieuws is, delen we dit met onze medewerkers, kaderleden en leden.

Maatregelen FNV

 1. Inrichting crisisorganisatie.
  Er is in opdracht van de Directie een kernteam van medewerkers samengesteld dat zich actief bezighoudt met het coronavirus. Deze medewerkers dragen zorg voor de maatregelen die worden genomen en de communicatie hierover. Ook bereiden zij de mogelijke interventies voor die genomen moeten worden wanneer er bijvoorbeeld een besmettingsgeval binnen de FNV wordt geconstateerd.
   
 2. Informeren doelgroepen.
  Vanuit het kernteam wordt relevante informatie en maatregelen die zijn getroffen gecommuniceerd naar medewerkers, kaderleden en leden. Dat doen we middels (kader)nieuwsberichten, intranet en onze website, maar ook door bijvoorbeeld posters te verspreiden op alle vakbondshuizen met daarop preventie instructies.
   
 3. Preventieve maatregelen
  De schoonmaak in alle vakbondshuizen is opgeschaald, waarbij extra aandacht wordt besteed aan de schoonmaak van contactpunten, zoals deurklinken, lichtknoppen, kranen, et cetera. Belangrijk om ook te vermelden is dat het RIVM nog steeds benadrukt dat de persoonlijk hygiëne belangrijk is ter voorkoming van verspreiding. Het RIVM raadt aan vooral water en zeep te gebruiken bij het handen wassen.

Noord-Brabant
We hebben specifiek veel vragen ontvangen over de situatie in Noord-Brabant en wat dit betekent voor de FNV. Ook hier volgen we het beleid van het RIVM en de lokale GGD. Dit betekent dat er op dit moment geen aanleiding is om bijeenkomsten in deze regio af te gelasten.
Medewerkers en kaderleden in de regio Noord-Brabant moeten (conform RIVM advies) bij gezondheidsklachten (verkoudheid, hoesten of koorts) thuis blijven. Zie ook de website van de Rijksoverheid.

We gaan ervan uit je op deze manier voldoende te hebben geïnformeerd. Zodra er relevante nieuwe ontwikkelingen zijn informeren we je verder.

Met vriendelijke groet,

Ingrid Rep
Algemeen Secretaris FNV

Deel dit artikel

Geef een reactie op dit artikel

Jouw bericht