Vaste contracten in de Sociale Werkvoorziening

18 feb 2020 - FNV

Vaste contracten in de Sociale Werkvoorziening

Zet niet zomaar je handtekening

undefined

Werk jij in de Sociale Werkvoorziening (SW) en deed je dat al voor 1998? Misschien vraagt je werkgever je dan om een arbeidsovereenkomst voor onbepaalde tijd, dat is een vast contract, te tekenen. Dat vraagt je werkgever omdat er een nieuwe wet is. Kijk goed wat er in deze brief staat, want zomaar je handtekening zetten is geen goed plan.

Brieven van werkgever

Wij hebben de afgelopen weken al een paar brieven gezien die je prima kunt ondertekenen. In die brief staat dat je een arbeidsovereenkomst voor onbepaalde tijd hebt. Soms staat er ook bij dat er niets verandert aan je arbeidsvoorwaarden als je je handtekening zet. Als er verder niets in je brief staat, kun je prima je handtekening zetten. 

Als er ook nog andere dingen in je brief staan twijfel je misschien of het wel een goed idee is om je handtekening te zetten. Je kunt dan altijd bellen met ons contactcenter op 088 368 03 68. Kies dan voor de keuze ‘Werk en inkomen’.

Waarom krijg je deze brief?

Sinds dit jaar is er een nieuwe wet: de Wet Arbeidsmarkt in Balans (Wab). Door deze wet moeten meer mensen een vast contract krijgen en wordt het voor een werkgever duurder om mensen met een flex-contract te laten werken. Als een bedrijf dus kan laten zien dat jij met een vast contract werkt, zijn ze goedkoper uit. 

Veel mensen die al voor 1998 bij een SW-bedrijf werkte, hebben alleen maar een brief dat ze in dienst zijn gekomen. Maar ze hebben geen vast contract. Daarom kan het zijn dat je nu een nieuwe brief krijgt waarin staat dat je een arbeidsovereenkomst voor onbepaalde tijd hebt: een vast contract. Zo is jouw werkgever minder geld kwijt en voor jou verandert er niets. 

Kaderlid?

Ben je kaderlid bij de SW en wil je je collega helpen? Neem dan contact op via 088 368 06 15.

 

Deel dit artikel

Geef een reactie op dit artikel

Jouw bericht