Vraag & Antwoord: Ontslag

24 sep 2019 - (Nieuwsbrief DFT, De Financiële Telegraaf, 24-09-2019)

Vraag & Antwoord: Ontslag

Wij hebben een werknemer waar we niet tevreden over zijn. We zijn een verbetertraject gestart, maar elk gesprek loopt uit op ruzie. Nu komt hij ook nog eens steeds te laat. Wij denken aan ontslag. Wat is wijs: ontslag voor of ontslag na invoering van de nieuwe regels?

Na 1 januari 2020 zult u meer kans maken op toewijzing van uw ontslagzaak dan voor die tijd. Nu zijn er acht ontslaggronden waaruit u er één moet kiezen. Aan alle criteria van die ene grond moet u voldoen. Als u niet aan alle criteria voldoet, dan móét de rechter uw ontslagverzoek afwijzen. Dat gebeurt helaas vaak, zeker in een veelvoorkomend geval als u omschrijft waarbij vanwege disfunctioneren een slechte arbeidsverhouding ontstaat en de werknemer er met de pet naar gaat gooien. Van de honderd ontslagzaken moeten rechters er circa zestig afwijzen.

Op 1 januari 2020 komt er een negende ontslaggrond bij. Die grond geeft de rechter de mogelijkheid om diverse ontslagredenen te betrekken in zijn oordeel. Daardoor nemen uw kansen op succes in een ontslagzaak zeker toe. Nadeel is wel dat de rechter in dat geval een hogere (maximaal anderhalf maal zo hoog) transitievergoeding aan de werknemer kan toewijzen.

Deel dit artikel

Geef een reactie op dit artikel

Jouw bericht