Een Goed Pensioen is een kwestie van fatsoen

28 mei 2019 - FNV

Een Goed Pensioen is een kwestie van fatsoen

undefined

undefined

Beste FNV-er,

Vandaag staakt het openbaar vervoer en morgen voeren duizenden mensen in het land actie voor een goed pensioen. En dit begint nu al zijn vruchten af te werpen. Onder druk van de dreigende acties zien we het kabinet rare sprongen maken. Plots verschijnen er berichten in de kranten dat een pensioenakkoord aanstaande is, dat de vakbonden weer aan het praten zijn met het kabinet en fractievoorzitter van de VVD Klaas Dijkhoff riep zelfs om niet te staken omdat het punt duidelijk was. Helaas moeten we nu nog constateren dat het nog niet duidelijk is voor het kabinet. Het blijft slechts bij woorden van het kabinet. Het kabinet is nog niet gekomen met nieuwe concrete voorstellen. Daarom is het van belang dat we de komende dagen onze boodschap luid en duidelijk aan het kabinet overbrengen.

Staking OV gaat door, met veiligheidslijn rond Schiphol
Zondag om 16:15 uur deed de rechter uitspraak in het kort geding dat Schiphol had aangespannen tegen de vakbonden vanwege de landelijke staking in het openbaar vervoer aanstaande dinsdag 28 mei. Schiphol eiste een algeheel verbod, maar dat wees de rechter van de baan. Wel moeten de NS en de vakbonden zorg dragen dat er tussen 05:00 uur ’s ochtends en 21:00 uur ‘s avonds elk uur 4 treinen rijden tussen Amsterdam CS, station Sloterdijk, station Lelylaan, Schiphol en Hoofddorp. Er rijdt dus 1 veiligheidslijn om de openbare orde op de luchthaven te kunnen garanderen.

Kom in actie voor een goed pensioen
Sluit je aan bij een actie bij jou in de buurt. We hebben op woensdag 29 mei a.s. acties in Arnhem, Den Haag, Eindhoven en Groningen. Je kunt je nog steeds aanmelden voor de acties van woensdag. Dit kan tot vanmiddag 15.00 uur. Als lid van de FNV kun je dan ook een gratis treinkaartje aanvragen. Hoe meer mensen er opstaan voor een goed pensioen, hoe duidelijker onze boodschap is en hoe eerder we tot een goed pensioenakkoord komen.

Aanmelden pensioenacties>>

Wat willen we?
Wij willen dat iedereen op tijd kan stoppen met werken en zonder financiële zorgen van hun oude dag kan genieten. Daarom waren, zijn en blijven onze eisen:

1. Bevries de AOW-leeftijd en schrap de boete op eerder stoppen.
2. Indexatie van de pensioenen voor elke generatie.
3. Een goed pensioen voor iedereen, dus ook voor zelfstandigen en onzekere contracten.

#goedpensioen op social media
Laat je niet alleen horen op de acties zelf, maar spreek je ook uit op Facebook, Twitter en alle andere social media kanalen met hashtag #goedpensioen. Ook politici en journalisten zitten op social media. Als we daar duidelijk laten horen dat we een goed pensioen willen, dan zullen ook zij het horen. Laat zien dat jij naar de pensioenactie gaat en dat jij onze eisen steunt. Vertel waarom jij op tijd wil stoppen met werken, waarom jij wil dat de pensioen meestijgen met de prijsstijgingen en waarom zelfstandigen en uitzendkrachten ook een goed pensioen verdienen.

Wij zijn te allen tijde bereid om te praten, maar dan moet het kabinet wel over de brug komen. Als we samen opstaan, dan kan dit kabinet, minister Koolmees en de regeringspartijen niet meer om ons heen. Dit zal ons helpen aan de onderhandelingstafel. Dus sta op en laat je horen voor een goed pensioen.

Tot bij de pensioenacties!

Met strijdbare groet,
Team #goedpensioen

 

 

 

 

Deel dit artikel

Geef een reactie op dit artikel

Jouw bericht