Vraag & Antwoord: Geboorteverlof

02 apr 2019 - (Nieuwsbrief DFT, De Financiële Telegraaf, 02-04-2019)

Vraag & Antwoord: Geboorteverlof

Een van onze medewerkers wordt voor de tweede keer vader. Hij vroeg hoe het zit met zijn verlof in verband met de geboorte van zijn kind. Ik heb zitten kijken, maar ik kom er niet uit. Hij werkt fulltime en neemt één dag per week ouderschapsverlof op voor zijn dochter van 4 jaar.

Sinds 1 januari 2019 gelden nieuwe regels voor verlof van de partner, na de geboorte van een kind. Sindsdien hebben de partners recht op geboorteverlof. Het geboorteverlof is gelijk aan de arbeidsduur van één werkweek. Een werknemer die 8 uur per week werkt, heeft recht op 8 uur geboorteverlof. Een werknemer die 40 uur per week werkt, heeft recht op 40 uur geboorteverlof.

Gekeken wordt naar de arbeidsduur die in de arbeidsovereenkomst staat. Dat betekent dat een werknemer die ouderschapsverlof heeft opgenomen, ook recht heeft op geboorteverlof over de ouderschapsverlof uren. Als een werknemer dus normaal gesproken 40 uur werkt, maar op dat moment 8 uur per week ouderschapsverlof opneemt, dan heeft hij dus toch gewoon recht op 40 uur geboorteverlof. Het geboorteverlof moet wel binnen 4 weken na de geboorte worden opgenomen. En het loon van de werknemer moet gedurende het verlof worden doorbetaald.

Deel dit artikel

Geef een reactie op dit artikel

Jouw bericht