Gratis loopbaantrajecten voor werkende 45-plussers zijn razend populair

09 apr 2019 - (Nieuwsbrief TrosRadar 05-04-2019)

Gratis loopbaantrajecten voor werkende 45-plussers zijn razend populair

De gratis loopbaanprojecten voor werkenden van 45 jaar en ouder zijn razend populair. Dat meldt BNR Nieuwsradio. Sinds januari van dit jaar mag iedere werkende 45-plusser zo'n loopbaantraject volgen ter waarde van 600 euro. Het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid heeft hier in totaal tot januari volgend jaar 14,5 miljoen euro voor uitgetrokken.

Van dat bedrag is 12,5 miljoen euro bedoeld voor werknemers, waarvan er al zo'n 4 miljoen is verbruikt. De andere 2 miljoen is gereserveerd voor trainingen voor leidinggevenden. Bij deze trainingen loopt het vooralsnog niet storm, aangezien er pas 94.000 euro aan is uitgegeven.

Ester Leibbrand, voorzitter van loopbaanadviseur Noloc, denkt niet dat deze 45-plussers de loopbaantrajecten volgen omdat ze 'hun beste tijd gehad hebben'. 'Waar hebben we het over?', zei ze vrijdagmorgen tegen BNR. 'Ik vind juist dat de beste tijd nog voor je ligt. Sommigen zijn heel nieuwsgierig en vragen zich af wat er nog meer in zit. Anderen zijn niet blij met hun baan, maar vinden het lastig om deze achter zich te laten zonder een nieuw aanlokkelijk aanbod.'

Bron: ANP MediaWatch / BNR Nieuwsradio

Deel dit artikel

Geef een reactie op dit artikel

Jouw bericht