Vraag & Antwoord: Bepaalde tijd

26 mrt 2019 - (Nieuwsbrief DFT, De Financiële Telegraaf, 26-03-2019)

Vraag & Antwoord: Bepaalde tijd

Wij hebben een medewerker die op 1 december 2018 zijn tweede jaarcontract heeft gekregen. Mogen we per 1 januari 2020 een derde halfjaarcontract aanbieden?

Als de plannen van het kabinet doorgaan, dan mag dat inderdaad. Het voorstel is om de ketenregeling per 1 januari 2020 aan te passen. Zoals de regels nu zijn, zou het derde halfjaarcontract automatisch een contract voor onbepaalde tijd zijn omdat elkaar opvolgende tijdelijke contracten in totaal maximaal 24 maanden mogen duren.

De nieuwe regels staan een maximale periode van 36 maanden toe (en een maximaal aantal contracten van 3). Als de wijzigingen doorgaan en per 1 januari 2020 inwerking treden, dan gelden die regels per direct. Dat zou betekenen dat aan een werknemer die op 1 januari 2020 twee jaarcontracten achter de rug heeft, toch nog een derde contract aangeboden mag worden. Zou de werkgever op 1 december 2019 een derde contract aanbieden, dan wordt de tweejaarstermijn vóór de eventuele inwerkingtreding van de nieuwe regels overschreden en ontstaat dus een contract voor onbepaalde tijd. Daaraan verandert niets meer op 1 januari 2020. Als het contract eenmaal voor onbepaalde tijd geldt, dan blijft dat zo. Maar let op! Het zijn nog maar plannen.

Deel dit artikel

Geef een reactie op dit artikel

Jouw bericht