Terugblik Rondetafelgesprek Werkende Armen

12 mrt 2019 - (website VNG, Vereniging van Nederlandse Gemeenten, 08-03-2019)

Terugblik Rondetafelgesprek Werkende Armen

Gemeenten, Rijk én werkgevers moeten zich samen hard maken voor bestaanszekerheid, rust en minder stress voor werkende armen. Dit pleidooi hield wethouder Heijkoop (Dordrecht) 7 maart jl. namens de VNG tijdens een Rondetafelgesprek in de Tweede Kamer. 

Verhalen van ervaringsdeskundigen

Ervaringsdeskundigen gingen in op hun situatie: kleine of kortdurende banen, deeltijdbanen, het zijn van zzp’er, onzekere flexbanen en het oerwoud aan regelingen. Naast aandacht voor de inkomenskant spraken ze over hun uitgaven: hoge kosten voor huur, zorg en energie.

Ook de ervaringen met het toeslagenstelsel kwam aan bod en de teruggaaf van toeslagen. Daarbij wordt geen rekening gehouden met de beslagvrije voet. Alle ervaringsdeskundigen benoemden het toeslagenstelsel en vroegen de Kamerleden om dit per maand te berekenen in plaats van per jaar. 

VNG: Bestaanszekerheid, minder stress en rust

Heijkoop (VNG) houdt een pleidooi voor bestaanszekerheid, minder stress en rust. Gemeenten, Rijk én werkgevers moeten dit samen doen. De VNG heeft acht concrete aanbevelingen benoemd, waar de ervaringsdeskundigen zich in herkennen.

De wetgever kan de basis veranderen en is aan zet voor een fatsoenlijk minimumloon, betaalbare energierekeningen en de huur. Maar zij is ook verantwoordelijk voor de flexibilisering van de arbeidsmarkt en de fiscale wet- en regelgeving.

Armoede en Schulden zou niet alleen speerpunt moeten zijn voor deze vaste Kamercommissie van SZW maar ook die van Financiën.

Een grote stelselherziening gaat voor nu misschien te ver. Maar wat we al wel kunnen doen is bekijken hoe we de toeslagen beheersbaar kunnen krijgen.

Gemeenten worstelen met het vraagstuk van de werkende armen en we willen ze bereiken. We zien een grote samenhang op dit thema in het sociale domein met Jeugd, Wmo, etc.

Tot slot, toon als werkgever goed werkgeverschap en help je medewerkers bij loonbeslag. Ook als werkgever heb je er belang bij om goede mensen te behouden. 

 

Deel dit artikel

Geef een reactie op dit artikel

Jouw bericht