Pensioen: bonden bij minister

26 mrt 2019 - FNV

Pensioen: bonden bij minister

De voorzitters van de vakbonden FNV, CNV en VCP bezochten vanmorgen minister Koolmees in Den Haag. Zij brachten hem de boodschap die de 40.000 actievoerders voor betere pensioenen, vorige week maandag lieten horen. Vooralsnog is het kabinet niet bereid om ze tegemoet te komen.

De boodschap uit de samenleving was de luide roep om het pensioenstelsel aan te passen, om de AOW-leeftijd te bevriezen en de boete op eerder stoppen met werken te schrappen. Op die manier wordt het ook gemakkelijker om afspraken te maken voor mensen met zwaar werk. Ook willen de bonden dat pensioen meestijgt met de lonen (indexatie).

Woensdag 29 mei a.s.

Daarnaast spraken de voorzitters Busker (FNV), Van Wijngaarden (CNV) en Van Holstein (VCP) over het ultimatum dat eind vorig jaar aan het kabinet is afgegeven. Als het kabinet niet op de eisen ingaat zullen woensdag 29 mei a.s. nieuwe acties volgen.

Oorspronkelijk zou minister Koolmees de boodschap van de actievoerders in ontvangst nemen op 18 maart jl. op het Malieveld. De bijeenkomst op het Malieveld werd echter afgelast vanwege de dramatische gebeurtenissen die dag in Utrecht.

De drie bondsvoorzitters toonden de minister ook de aftermovie van de actie.

 

Deel dit artikel

Geef een reactie op dit artikel

Jouw bericht