ING experimenteert met nieuwe manier van verlof

26 mrt 2019 - (Nieuwsbrief DFT, De Financiële Telegraaf, 23-03-2019)

ING experimenteert met nieuwe manier van verlof

Onbeperkt met vakantie

In de strijd om schaars personeel onderscheiden verschillende bedrijven, vooral in de ITt, zich de laatste jaren met ’onbeperkt vakantieverlof’. Nu gaat ook ING, een bedrijf met 14.000 werknemers, hiermee experimenteren, staat in de nieuwe cao.

Hein Knaapen, hoofd HR van de bank, licht de beslissing toe. „Wij denken dat onze medewerkers verantwoordelijk genoeg omgaan met hun taken en hun functie om zelf in te schatten wanneer ze er tussenuit kunnen. In overleg met hun leidinggevende kunnen ze dan verlof opnemen. We geloven in het concept, maar gaan het eerst op kleinere schaal bij verschillende afdelingen uitproberen, gewoon om te zien hoe het werkt. Als het een succes is, kan het voor alle bankmedewerkers worden ingevoerd.”

Softwarebedrijf Bynder was in 2016 naar eigen zeggen de eerste die onbeperkt vakantieverlof invoerde in Nederland, waarna tientallen bedrijven, vooral in de IT en startups, volgden. „Zo stralen we vertrouwen uit naar de werknemers, en dat werkt”, legt HR-directeur Marianne Spaans van Bynder uit.

„Dat vinden jonge talenten, naast mogelijkheden om zich te ontwikkelen, heel belangrijk. We monitoren de vakantiedagen wel, want in Nederland moet elke werknemer verplicht twintig dagen opnemen. Maar daarboven is het dus onbeperkt. Een teamlid kan het gewoon overleggen met zijn manager, en als het werk dat toelaat, mag je met vakantie. Gewoon 100% doorbetaald.”

En als een werknemer drie maanden wil gaan backpacken? „Nou, dan hebben we het over een sabbatical. Daar zijn andere regelingen voor.” Gemiddeld nemen de Bynder-medewerkers 27 dagen per jaar op. Dat is heel gemiddeld. Maar in de Verenigde Staten, waar verlof opnemen minder gebruikelijk is, ging het gemiddelde van 5 naar 17 werkdagen. „Dat is alleen maar gezond, dus daar zijn we blij mee”, zegt Spaans.

Ambitie

In de VS werken bedrijven als Netflix al veel langer met onbeperkt verlof, maar daar is niet iedereen positief over. Er is een cultuur van hard en lang werken. Als niemand vakantiedagen bijhoudt, kan het voorkomen dat ambitieuze werknemers nooit verlof opnemen.

„Het bieden van onbeperkte vakantiedagen past in een trend waarin we niet meer denken in vrije tijd en werktijd, maar juist uitgaan van de rol van de werknemer. Die heeft een taak, maar mag zelf invullen hoe en wanneer hij die invult. Zoals zzp’ers ook werken”, ziet cao-deskundige Henk Strating van HS Arbeidsvoorwaarden. Hij juicht de ontwikkeling toe. „Bedrijven gaan werknemers meer belonen voor hun toegevoegde waarde, in plaats van alleen voor hun tijd. In ruil daarvoor krijgen mensen meer vrijheid over hoe ze hun rol invullen.”

Deel dit artikel

Geef een reactie op dit artikel

Jouw bericht