Vraag & Antwoord: Uitzendkracht

19 feb 2019 - (Nieuwsbrief DFT, De Financiële Telegraaf, 19-02-2019)

Vraag & Antwoord: Uitzendkracht

We willen een administratief medewerkster, die nu bij ons als uitzendkracht werkt, een dienstverband aanbieden. Kunnen we haar gewoon een contract voor bepaalde tijd geven?

Dat kan, maar bij het overnemen van een uitzendkracht moet een werkgever alert zijn dat er niet automatisch een vast contract ontstaat. Dat komt door de ketenregeling. Die regelt dat na een keten van tijdelijke contracten die langer dan 24 maanden heeft geduurd, automatisch een vast dienstverband ontstaat. Dat geldt ook als in een keten een vierde tijdelijk contract wordt aangegaan met in totaal een kortere duur dan 24 maanden. De keten wordt doorbroken door een pauze van meer dan zes maanden, maar kortere pauzes tellen mee voor de totale duur van de keten.

Tussen het uitzendbureau en een uitzendkracht geldt de ketenregeling niet. Maar als een werkgever de uitzendkracht overneemt, telt de keten van eerdere uitzendcontracten ineens wel mee. Vaak is de arbeidsovereenkomst die de opdrachtgever met de uitzendkracht aangaat, dan sowieso een vast contract. In een uitzendrelatie wordt namelijk vaak een hoog aantal uitzendcontracten gesloten. Het volgende contract tussen de opdrachtgever en de uitzendkracht is dan misschien al het achtste.

 

 

Deel dit artikel

Geef een reactie op dit artikel

Jouw bericht