Vraag & Antwoord: Bedrijfskleding

12 feb 2019 - (Nieuwsbrief DFT, De Financiële Telegraaf, 12-02-2019)

Vraag & Antwoord: Bedrijfskleding

Wij hebben voor de medewerkers van ons tuincentrum bedrijfskleding aangeschaft. Een groene polo voor de zomer en een groene hoodie voor de winter. Enkele medewerkers weigeren de bedrijfskleding te dragen, kunnen we hen dwingen?

Ja, dat kan. Een werknemer dient de redelijke voorschriften van de werkgever over de manier waarop hij zijn werk doet, op te volgen. Dat staat zo in de wet. Daaronder vallen ook instructies over de kleding die werknemers moeten dragen. En dat houdt in dat de werkgever het dragen van bedrijfskleding mag verplichten.

Alleen als de kledingvoorschriften onredelijk zijn of als een werknemer een zwaarwegende reden heeft om de bedrijfskleding niet te willen dragen, kan hij eronderuit komen. Maar dat kan niet zomaar. ’Groen staat me niet’ of ’het zit niet lekker’ zijn geen zwaarwegende redenen. Bezwaren die met geloofsovertuiging te maken hebben, vaak wel. De verplichting om korte mouwen te dragen kan bijvoorbeeld in strijd zijn met de geloofsovertuiging van een medewerkster. In dat geval wordt van de werkgever verwacht dat hij daar een oplossing voor zoekt, bijvoorbeeld door een groen shirt met lange mouwen voor onder de polo aan het kledingpakket toe te voegen.

 

Deel dit artikel

Geef een reactie op dit artikel

Jouw bericht