Voorlichting over verkiezingen in begrijpelijke taal

29 jan 2019 - (website VNG, Vereniging van Nederlandse Gemeenten, 28-01-2019)

Voorlichting over verkiezingen in begrijpelijke taal

Voor veel kiezers die moeite hebben met lezen, en ook voor veel kiezers met een (licht) verstandelijke beperking, is de reguliere informatievoorziening over verkiezingen moeilijk toegankelijk. ProDemos maakte daarom voor beide doelgroepen een verkiezingskrant.

De kranten zijn gratis te bestellen en te downloaden via de webshop van ProDemos. Door deze kranten zoveel mogelijk beschikbaar te stellen (bijvoorbeeld in het gemeentehuis) helpt u kiezers zich voor te bereiden op provinciale staten- en waterschap verkiezingen van 20 maart a.s.

Verkiezingskrant in Gewone Taal

De 'Verkiezingskrant in Gewone Taal' bevat heldere informatie in begrijpelijke taal over beide verkiezingen. ProDemos ontwikkelde de krant in samenwerking met de Stichting Lezen & Schrijven en de Stichting Makkelijk Lezen.

Stem jij ook?-Verkiezingskrant

De 'Stem jij ook?-Verkiezingskrant' is gemaakt voor mensen met een licht verstandelijke beperking. In simpele taal en met heldere illustraties geeft de krant uitleg hoe je moet stemmen, waarom stemmen belangrijk is, waar de provincie over gaat, en wat de waterschap verkiezingen zijn.

Meer informatie

Deel dit artikel

Geef een reactie op dit artikel

Jouw bericht