Deze regels gaan in op 1 januari 2019

02 jan 2019 - (AD, Algemeen Dagblad, en Nieuwsbrief DFT, De Financiële Telegraaf, 28-12-2018)

Deze regels gaan in op 1 januari 2019

Op 1 januari verandert er weer veel als gevolg van nieuwe wet- en regelgeving, en door het belastingplan van het kabinet dat deels in werking treedt. Wat betekenen die veranderingen voor jouw portemonnee?  Een selectie uit de vele maatregelen:

Belastingen: tarieven omlaag, heffingskortingen omhoog

Het kabinet komt met ruim 60 belastingmaatregelen (het nieuwe Belastingplan), waarvan een groot deel per 1 januari geldt. Zo gaan de belastingtarieven omlaag en de belastingkortingen omhoog, waardoor werk meer oplevert.

Door de geleidelijke invoering van een tweeschijvenstelsel met een basistarief en een toptarief nemen de besteedbare inkomens toe van alle personen met een inkomen vanaf 21.000 euro per jaar. Het tarief in de huidige tweede en derde schijf daalt van 40,85 procent naar 38,10 procent. Het tarief in de huidige eerste schijf stijgt van 36,55 naar 36,65 procent. Het tarief in de huidige vierde schijf daalt van 51,95 naar 51,75 procent.

De heffingskorting stijgt per 1 januari met 212 euro tot 2477 euro voor inkomens tot 20.384 euro per jaar. Mensen met inkomens tussen de 20.384 en 68.507 euro profiteren ook, maar wel minder. Door de maatregel stijgt het besteedbaar inlkomen van mensen met een inkomen tot 68.507 euro per jaar.

De maximale arbeidskorting stijgt in 2019 met 150 euro tot 3399 euro. Ook bouwt de arbeidskorting in 2019 sneller af. Hier profiteren werkenden met een inkomen tussen circa 10.000 en 41.000 euro van.

Gepensioneerden krijgen komend jaar te maken met een verhoging van de ouderenkorting. In 2019 wordt het maximale bedrag van de ouderenkorting na indexatie met 178 euro verhoogd tot 1596 euro. Voor ouderen met een inkomen boven de 36.000 euro bouwt de ouderenkorting vanaf dit jaar geleidelijk af. Ouderen met een inkomen tussen euro 36.000 en 47.000 euro profiteren hiervan, omdat de ouderenkorting in 2018 nog direct daalde naar 72 euro wanneer het inkomen boven de inkomensgrens uitkwam.

Toeslagen

Bij de toeslagen wordt er flink ingegrepen. Voor de hoogte van de huurtoeslag levert dat een tegenvaller op. Dat komt omdat de eigen bijdrage van sociale huurders vanaf januari wordt gekoppeld aan de huurprijsontwikkeling in plaats van de bijstandsontwikkeling. Als de huurprijzen harder stijgen dan de bijstand, en dat is in deze tijden vaak het geval, gaat de eigen bijdrage harder omhoog en de huurtoeslag dus omlaag.

De zorgtoeslag gaat wel omhoog, €94 per maand voor een eenpersoonshuishouden en maximaal €281 voor meerpersoonshuishoudens. De kinderopvangtoeslag stijgt afhankelijk van je inkomen met €323 tot €1195 per jaar. Het kindgebonden budget blijft gelijk.

Minimumloon gaat omhoog

Het minimumloon gaat omhoog. De bedragen worden bepaald op basis van een volledige werkweek, die meestal bestaat uit 36, 38 of 40 uur per week, afhankelijk van de sector. In supermarkten bijvoorbeeld is een volledige werkweek 40 uur. In de horeca en de glastuinbouw is dat 38 uur per week. Bekijk de tarieven hieronder in het overzicht. 

undefined

AOW-leeftijd stijgt

De AOW-gerechtigde leeftijd gaat opnieuw omhoog. Was de pensioengerechtigde leeftijd in 2018 nog vastgesteld op 66 jaar, vanaf 1 januari gaat dat naar 66 jaar en vier maanden. 

Pensioenen

Pensioenfondsen en verzekeraars kunnen kleine pensioenpotjes uit het verleden voortaan overdragen aan de huidige pensioenuitvoerder. Dat betekent dat mensen die veel pensioenpotjes hebben omdat ze vaak van baan zijn gewisseld, die potjes nu niet meer uitbetaald krijgen. Ze worden samengevoegd zodat er meer pensioen wordt opgebouwd voor wanneer het zover is. 

Vaders extra vrij

De WIEG (Wet invoering extra geboorteverlof) treedt in werking. Daardoor heeft de partner van de moeder van een pasgeboren baby recht op vijf dagen verlof in plaats van twee. Die vijf vrije dagen worden volledig betaald. Vanaf 2020 krijgen werknemers in het eerste half jaar na de geboorte recht op nog eens vijf weken verlof tegen 70 procent van het loon.

Kinderopvang en toeslag

In de kinderopvang mogen medewerkers voortaan nog maar drie kinderen tot 1 jaar oud onder hun hoede hebben. Nu zijn dat er nog vier. Bij de buitenschoolse opvang voor kinderen ouder dan 7 jaar gaat het maximum juist omhoog van tien naar twaalf kinderen. 

Kinderopvang was al stevig aan de prijs, maar wordt in 2019 nog iets duurder. Althans, de dagopvang. De maximale uurprijs wordt daar verhoogd naar 8,02 euro per uur, een verhoging van 11 procent. Het uurtarief van de buitenschoolse opvang gaat juist naar beneden en komt op 6,89 euro. Om ouders tegemoet te komen bij de kosten, gaat ook de kinderopvangtoeslag omhoog. De voorwaarden voor die toeslag vind je hier. 

Meer vergoeding voor vrijwilligers

Vanaf 1 januari kunnen vrijwilligers jaarlijks tot 200 euro meer belastingvrij vergoed krijgen, tot een maximumbedrag van 1700 euro per jaar. Daarnaast wordt de door de Belastingdienst gehanteerde uurvergoeding om te beoordelen of sprake is van vrijwilligerswerk verhoogd naar 5 euro. 

Expatregeling

De expatregeling gaat ook op de schop. Voorheen kregen expats met specifieke kennis die hier kwamen werken acht jaar lang 30% van hun loon belastingvrij. Deze regeling zou per 1 januari ingekort worden naar vijf jaar. Dat gebeurt nog steeds, maar er komt ook nog een overgangsrecht van twee jaar. Daarmee kunnen expats die hun voordeel anders in 2019 of 2020 kwijt zouden raken nu twee jaar langer gerust ademhalen.

 

 

 

 

Deel dit artikel

Geef een reactie op dit artikel

Jouw bericht