Vraag & Antwoord: Is gedeeltelijk ontslag mogelijk?

20 nov 2018 - (Nieuwsbrief DFT, De Financiële Telegraaf, 20-11-2018)

Vraag & Antwoord: Is gedeeltelijk ontslag mogelijk?

De manier waarop onze adviseurs werken is veranderd. Adviesgesprekken verlopen steeds vaker via WhatsApp, chatfuncties en persoonlijke videogesprekken en minder vaak face-to-face op ons kantoor. Reden voor ons om onze openingstijden in te perken. Daardoor hebben we onze receptioniste geen 40 uur per week meer nodig, maar slechts 28 uur. Kunnen wij haar gedeeltelijk ontslaan?

De wet geeft geen mogelijkheid om een werknemer gedeeltelijk te ontslaan. Toch kan en mag deeltijdontslag wel. Als het lukt, dan is het prettig om hierover in onderling overleg afspraken te maken en in een overeenkomst vast te leggen. Lukt dat niet, dan moet het deeltijdontslag worden bewerkstelligd door het UWV om toestemming te vragen om het hele dienstverband op te zeggen. Tegelijkertijd belooft de werkgever om de werknemer direct weer aan te nemen onder dezelfde voorwaarden, maar voor een minder aantal uren per week. Als aan de criteria is voldaan, dan zal het UWV de toestemming verlenen.

Wel zal de werkgever, in beide gevallen, een gedeeltelijke transitievergoeding aan de werknemer moeten betalen; naar evenredigheid van de vermindering van de arbeidstijd.

 

Deel dit artikel

Geef een reactie op dit artikel

Jouw bericht