Strijden voor een socialer Nederland: kom ook zaterdag 10 november a.s.

06 nov 2018 - FNV

Strijden voor een socialer Nederland: kom ook zaterdag 10 november a.s.

undefined

Beste FNV-er,

Wij gaan zaterdag 10 november a.s. naar de Dam en strijden voor een socialer Nederland!

Merk jij het ook, bij jezelf of bij mensen in je omgeving? Een hogere werkdruk, magere arbeidsvoorwaarden en onzekerheid over inkomen of pensioen? De FNV vindt het daarom de hoogste tijd dat niet de multinationals en de buitenlandse aandeelhouders, maar de mensen in ons land gaan profiteren van de economische groei.

2 miljard euro

Terwijl grote bedrijven en aandeelhouders volop winst maken, wordt de verdeling van de welvaart steeds oneerlijker en trekken de werkenden vaak aan het kortste eind. Nu wil het kabinet jaarlijks 2 miljard euro uittrekken voor lastenverlichting voor het bedrijfsleven.

Een eerlijke en sociale samenleving

Geld dat hard nodig is voor bijvoorbeeld de publieke sector of voor een eerlijk pensioenstelsel. Doe mee om deze ontwikkeling te keren door samen de oorzaken aan te pakken, de regels te veranderen en een beter alternatief te bieden: een samenleving die eerlijk en sociaal is.

10 november a.s.

Op zaterdag 10 november a.s. demonstreren we daarom in Amsterdam voor een socialer Nederland. Samen met vakbond CNV, politieke partijen en nog veel meer organisaties, vinden we dat het geld dat beschikbaar komt door het tegenhouden van de afschaffing van de dividendbelasting naar de mensen moet.

Kom ook!

Kom daarom ook naar de Dam op 10 november a.s. voor een socialer Nederland! Een land met een goede levensstandaard, ook voor mensen die de pech hebben dat ze niet kunnen werken.

Iedereen een echte baan met zekerheid

Een land waar goede, eerlijke loonsverhogingen gegeven worden. Een land waar de lasten liggen waar ze horen: bij de multinationals. Een land waar iedereen recht heeft op een echte baan met zekerheid. Een land waar mensen na een leven lang hard werken een goed pensioen krijgen. Een land waar de aanhouder wint en niet de aandeelhouder.

Ik ga op 10 november a.s. naar de Dam, en ik hoop jou daar te zien.

Met vriendelijke groet,

Han Busker

Voorzitter FNV

 

PS. Als lid krijg je een gratis treinkaartje.

Meer informatie vind je op fnv.nl/naardedam.
Je kunt je hier ook aanmelden.

Deel dit artikel

Geef een reactie op dit artikel

Jouw bericht