Vraag & Antwoord: Zwanger

24 okt 2018 - (Nieuwsbrief DFT, De Financiële Telegraaf, 23-10-2018)

Vraag & Antwoord: Zwanger

Bij ons vervalt een aantal arbeidsplaatsen vanwege technologische veranderingen. We hebben alles in gang gezet en afgelopen woensdag de ontslagvergunningen ontvangen. Een dag later hebben we de mensen die het betreft laten weten dat hun dienstverband wordt opgezegd. Een van de medewerksters vertelde mij later dat zij acht weken zwanger is. Wat nu?

Een werkgever mag de arbeidsovereenkomst met een zwangere medewerkster gedurende de hele zwangerschap, gedurende het bevallingsverlof én tot zes weken na afloop van het bevallingsverlof, niet opzeggen. Hoewel de ontslagvergunning in dit geval wel is verleend, mag de werkgever deze niet gebruiken. Of de werkgever wel of niet op de hoogte was van de zwangerschap maakt niet uit. De werkneemster blijft in dienst.

De vergunning is vier weken geldig. Als het ontslagverbod is geëindigd, is de vergunning verlopen. Er moet dus een nieuwe vergunning worden aangevraagd. Het dienstverband kan dan alsnog worden opgezegd. Als het hele bedrijf of een bedrijfsonderdeel stopt, mag een zwangere werkneemster wel worden ontslagen. Al mag dat weer niet als het zwangerschaps- of bevallingsverlof dan al is begonnen.

Deel dit artikel

Geef een reactie op dit artikel

Jouw bericht