Vraag & Antwoord: Zieke vakantieganger

09 okt 2018 - (Nieuwsbrief DFT, De Financiële Telegraaf, 09-10-2018)

Vraag & Antwoord: Zieke vakantieganger

Een medewerker die 32 uur per week werkt, is al meer dan een jaar ziek. Zijn loon is sinds het tweede ziektejaar 70%. Sinds kort heeft hij voor 50% aangepast werk opgepakt en volgende week gaat hij 2 weken met vakantie. Hoeveel vakantiedagen schrijf ik van het vakantiesaldo af en welk loon moet ik tijdens de vakantie aan de werknemer uitbetalen?

Een zieke werknemer bouwt ook tijdens ziekte over de volledige arbeidsduur vakantiedagen op. Dit gaat volgens de normale opbouw, ongeacht het percentage arbeids(on)geschiktheid. Als een werknemer tijdens zijn ziekte op vakantie gaat, dan strekt deze vakantie (dus) ook voor de volledige arbeidsduur in mindering op het vakantiesaldo. In dit geval mag dus 64 uur vakantie van het saldo worden afgeboekt.

In de wet staat dat een werknemer tijdens de vakantie recht heeft op het volledige loon. Dat betekent dat alle opgenomen vakantiedagen tegen 100% van het loon moeten worden uitbetaald aan de werknemer. Dat geldt ook als het ziekengeld inmiddels 70% bedraagt en ook als een werknemer voor een deel de werkzaamheden heeft hervat.

De werknemer blijft tijdens de vakantie wel gewoon ziekgemeld, hij mag niet beter worden gemeld als hij dat niet is.

Deel dit artikel

Geef een reactie op dit artikel

Jouw bericht